ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΘΠ

ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΜΟΝΟΛΙΘΟ

 

 

 

Λιγοστή θα είναι η ποσότητα που θα παραλάβει φέτος η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (ΕΣΘΠ- Santo Wines).  H παρατεταμένη ανομβρία, έχει μειώσει κατά πολύ την καρποφορία και τη συνολική παραγωγή στην αναγνωρισμένη ως ΠΟΠ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μικρόκαρπη τομάτα Σαντορίνης. Αντιθέτως- τα παράδοξα της Θηραϊκής γης-, αύξησε την ποιότητα καθώς τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (μπρικς ή ιμβερτοσάκχαρα) βρίσκονται στο απόγειό τους.  Η λιγοστή σοδειά του 2018, θα αποτελέσει είναι δηλαδή χαρά για τους λάτρεις των εκλεπτυσμένων γεύσεων και της πραγματικής τομάτας.

Δυστυχώς, όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΣΘΠ- Santo Wines, κ. Ματθαίος Δημόπουλος, η ανομβρία μειώνει δραματικά και την παραγόμενη φάβα. Αντιθέτως ο αμπελώνας, λόγω της καλής περσινής χρονιάς θα σταθεί –με διακυμάνσεις- ικανοποιητικά στην ποσότητα.

 

«Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων ανακοινώνει σε όλους τους παραγωγούς – μέλη της ότι  τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 θα είναι ανοιχτό το εργοστάσιο τομάτας της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων «Σάντο» στο Μονόλιθο.

Οι ώρες παραλαβής είναι 7:30 – 14:30».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *