ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΑΝΤΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ “BLUE STAR PATMOS”

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΙΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ

 

 

 

  Με πολύ προσεκτικές κινήσεις, πραγματοποιούνται οι προσπάθειες αποκόλλησης του “Blue Star Patmos”, το οποίο προσάραξε τα ξημερώματα της 30ης Αυγούστου σε ξέρα κοντά στην είσοδο του λιμανιού της Ίου. Ήδη έχει δοθεί εντολή και ξεκίνησε η προληπτική απάντληση καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου, ενώ τα ρυμουλκά βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να κάνουν την επιχείρηση που θα επιτρέψει και την οριστική εκτίμηση της κατάστασης του σκάφους.

  Την ίδια στιγμή, οι αρχές παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα, παρακολουθώντας κάθε λεπτό την κατάσταση, ενώ αξίζει να επισημανθεί ο άψογος επαγγελματισμός του Λιμεναρχείου της Ίου. Όπως είπαν στην Santonews, κάτοικοι του νησιού και επιβαίνοντες στο πλοίο, ο Λιμενάρχης κ. Γιάννης Σακιριανός, είχε καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρόνο να κινητοποιήσει, ένα αποτελεσματικό μηχανισμό διάσωσης, καθώς και να συντονίσει όλες τις ενέργειες για την παραλαβή των επιβατών. Μέσα σε λίγα λεπτά, είχε στείλει στο πλοίο 12 διαθέσιμα ή παραπλεόντα σκάφη, που περίμεναν εντολές του για να παρέμβουν. Στη στεριά επίσης, είχαν επιστρατευτεί λεωφορεία, γιατροί και ασθενοφόρο, ενώ προβλέφθηκε άμεσα και σε συνεργασία με το Δήμο, η εξεύρεση καταλυμάτων, η σίτιση των επιβατών καθώς και η κινητοποίηση των προβλεπόμενων αντιρρυπαντικών μέσων.

Ταυτόχρονα, ειδοποιήθηκαν σκάφη από την Ένωση Λεμβούχων Θήρας και την Dakoutros Santorini Boatmen Services, που αργότερα παρέλαβαν επιβάτες για Σαντορίνη και Ανάφη. Από τα στοιχεία του ρεπορτάζ και τις αφηγήσεις επιβαινόντων στο σκάφος, προκύπτει πως η Ίος αντέδρασε συνολικά με εξαιρετικό τρόπο στο συμβάν και δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να ειπωθεί πως ο έχων το γενικό πρόσταγμα από τα πρώτα λεπτά, Λιμενάρχης απέδειξε την υψηλή κατάρτιση των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος. Η κινητοποίηση ενός τέτοιου μηχανισμού και η ανυπαρξία πανικού, είναι ενδεικτικά του ορθού και επαγγελματικού χειρισμού σε ένα θαλάσσιο ατύχημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *