Site icon Santonews

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

 

 

 

“Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο άνοιξαν τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, οι εκδηλώσεις για το 1o Συνέδριο αφιερωμένο στον τουρισμό πολυτελείας με τίτλο “The Luxury Side of Greece”, που θα κορυφωθούν με την έναρξή του στη Σαντορίνη στις 29 Απριλίου 2023.

 

Στην πρώτη επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, έγινε η παρουσίαση του προωθητικού σποτ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Λάλος και το οποίο γυρίστηκε εξολοκλήρου στη Σαντορίνη.

 

Το αμέσως επόμενο διάστημα το σποτ θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας τη χώρα μας ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τουρισμό πολυτελείας.

 

Στην εκδήλωση, την οποία θα ακολουθήσουν κι άλλες μέχρι την έναρξη του Συνεδρίου, έδωσε το παρών ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, απηύθυνε χαιρετισμό μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος η υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, ενώ παρέστησαν επίσης πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρηματίες που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του φιλόδοξου πλάνου και τις καινοτόμες προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού πολυτελείας στην Ελλάδα.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι:

Βρούτσης Ιωάννης, Βουλευτής Ν. Κυκλάδων

Μονογιού Κατερίνα, Βουλευτής Ν. Κυκλάδων

Φόρτωμας Φίλιππος, Βουλευτής Ν. Κυκλάδων

Κωνσταντίνα Χρυσού, (Οινοποιείο Χατζηδάκη)

Αριάδνη Χατζηδάκη, (Οινοποιείο Χατζηδάκη)

Αντώνης Ηλιόπουλος, Προέδρος Ξενοδόχων Σαντορίνης

Μίλτος Ανδρώνης, Μέλος Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Θήρας – Όμιλος ξενοδοχείων «Andronis»

Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, Μέλος Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Θήρας – Ξενοδόχος – πρώην Γεν. Γραμμ. ΕΟΤ

Χρήστος Μαρκοζάννες, Επιμελητήριο Κυκλάδων

Παναγιώτης Καβαλλάρης, Σωματείο «Ατλαντίδα»

Άγγελος Ρούσσος, Πρόεδρος Δημοτικού  Λιμενικού Ταμείου Θήρας

Αλέξανδρος Βασιλικός, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας

Αρτέμης Δεναξάς, Εστιάτορας Σαντορίνη

Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Πρόεδρος Σ.Ε.Ο.Ο. Κυκλάδων

Αρσένης Μούτσος, ΑΧΕΠΑ

Ιωάννης Ματθαίος, yachting

Νατάσα Κουκουράκη, yachting

Κοντές Θεόδωρος, Ναυτιλία

Κωνσταντίνου Κώστας, Moore

Γιώργος Λιουμπης, general manager Sky express

Καλογηράτου Νίκη, Chief Communication Officer στην Capital Ship Management

Ζίκος Κωνσταντίνος, Hotelbrain

Κωνσταντίνος Παππάς, Πρόεδρος Ιδιωτικών Κολλεγίων

Κακαρούγκας Χρήστος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ξυραδάκης Γιώργος, πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας

Βοζενμπεργκ Ελίζα, Ευρωβουλευτής ΝΔ

Ηλίας Μπίσσιας, «Ναυτικά Χρονικά»)

 

Ο Δήμαρχος Σαντορίνης κ. Αντώνης Σιγάλας, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την καθιέρωση του Συνεδρίου και τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική κοινωνία. «Στόχος μας είναι το Συνέδριο να αγκαλιαστεί από το σύνολο της επιχειρηματικότητας, από το σύνολο της σαντορινιάς κοινωνίας. Άλλωστε ο Τουρισμός Πολυτελείας αφορά στο σύνολο της τουριστικής δραστηριότητας, αφορά στην ποιοτική αναβάθμιση ολόκληρου του τουριστικού προϊόντος της Σαντορίνης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Η CEO της διοργανώτριας εταιρείας «Update Entertainment» κα Ελένη Σπυροπούλου, αναφέρθηκε στους υψηλούς προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα παραστούν στο Συνέδριο όπως επίσης και στις εκπλήξεις που έχει ετοιμάσει οι οποίες στόχο έχουν να αφήσουν ένα μοναδικό αποτύπωμα, δημιουργώντας έναν θεσμό που θα ταυτιστεί με τα πολυτελή ξενοδοχεία, την ποιοτική παροχή υπηρεσιών, την υψηλή γαστρονομία, το Yachting, Cruising και όλα όσα περιλαμβάνει ο τουρισμός πολυτελείας.

 

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε και το σήμα κατατεθέν του Συνεδρίου που θα ταξιδέψει σε κάθε γωνία της γης και δεν είναι άλλο από τον ανθό της κάπαρης, στην luxury εκδοχή του. Ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της Θηραϊκής γης θα προσμίξει την ξεχωριστή γεύση του με την εκλεκτή ομορφιά του, θα επικαλυφθεί με χρυσαφί πινελιές και θα πάρει τη θέση του, ως το λογότυπο του θεσμού.

 

Το διεθνούς εμβέλειας Συνέδριο «The Luxury Side of Greece», που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, έχει προγραμματιστεί για τις 29- 30 Απριλίου του 2023 στο νησί της Σαντορίνης, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και την εταιρεία Update Entertainment και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει την Ελλάδα ως ισχυρό προορισμό στον συνεχώς αναπτυσσόμενο Τουρισμό Πολυτελείας, διεκδικώντας την δική της ξεχωριστή θέση ανάμεσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Αντώνιος  Σιγαλας

Δήμαρχος  Θήρας“.

 

Exit mobile version