ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕΡΙΦΟΥ

Ο Ν. ΞΥΔΑΚΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

SERIFOSFESTIVAL«Το 2014 γιορτάζει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Σερίφου, προσφέροντας στους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους επισκέπτες ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής, γεμάτο εικόνες, νότες, κέφι και χαμόγελο.

Το πρόγραμμα για το 2014 θα γεμίσει το αμφιθέατρο στο Θέατρο της Κάτω Χώρας, έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο, ένα κοίλο κτισμένο στην πλαγιά του νησιού, μοναδικό για την απεριόριστη θέα του στο Αιγαίο.

Την Κυριακή 27 Ιουλίου, στις 21.15, ο Νίκος Ξυδάκης, ανοίγει το Φεστιβάλ Σερίφου 2014! .

XYDAKIS
Ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής με διαχρονικές και ιδιαίτερες εμπνεύσεις, ο Νίκος Ξυδάκης, ανοίγει το Φεστιβάλ Σερίφου 2014. Η μουσική του, καθώς έχει ζήσει τα παιδικά του χρόνια στο Κάιρο, φέρει την ευωδιά της ατμόσφαιρας της Ανατολής, αλλά και στοιχεία της Δύσης. Με τους εξαιρετικούς μουσικούς του, ο Ξυδάκης θα μας ταξιδέψει με τις μελωδίες του, ξεκινώντας από την «Αρχή των Τραγουδιών», όπως ήταν ο τίτλος μίας από τις επιτυχίες του. Ξεκίνημα δυναμικό και, συνάμα, τρυφερό, για να ξεδιπλώσει, στη συνέχεια, μία αγαπημένη του μουσική διαδρομή: από την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» στα τραγούδια της Σαπφούς και στο «Γρήγορα η ώρα πέρασε», από το «Ερωτικό» του Ν. Λαπαθιώτη σε τραγούδια που συνέθεσε σε στίχους και ποιήματα των Γ. Βιζυηνού, Μ. Γκανά, Δ. Καψάλη, Θ. Γκόνη.

Νίκος Ξυδάκης: τραγούδι
Δημήτρης Μπουζάνης: πιάνο
Δημήτρης Χουντής: σαξόφωνο
Γιώργος Διαμαντόπουλος: πλήκτρα
Φώτης Μυλωνάς: φλάουτο.