Site icon Santonews

Ξεκινά το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης

Ο μακροβιότερος και ποιοτικότερος πολιτιστικός θεσμός της Σαντορίνης

 

 

Έχοντας απουσιάσει από το νησί μόνο τα 2 χρόνια της πανδημίας το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης, ανοίγει ξανά την αυλαία του, φέρνοντας στο νησί κορυφαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς. Ο θεσμός που δημιούργησε η διακεκριμένη πιανίστα Αθηνά Καποδίστρια με το Πολιτιστικό Σωματείο “Οι Φίλοι της Σαντορίνης” πραγματοποιείται για 43η συνεχή φορά, έχοντας σαν χώρο τις υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας “Φτέλος”.

Περιλαμβάνει φέτος τρία πραγματικά σημαντικά  μουσικά γεγονότα που πραγματοποιούνται 30 Σεπτεμβρίου, 3 και 5 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης το καθένα 21:00.

 

Στην πρώτη συναυλία η εξαιρετική ορχήστρα εγχόρδων του Φεστιβάλ συμπράττει με την διεθνούς φήμης Ρωσίδα βιολονίστα Σβετλάνα Μακάροβα  και τον επίσης βιολονίστα Απόλλωνα Γραμματικόπουλο με έργα Βιβάλντι, Άστορ Πιατσόλα και Τσαϊκόφσκι.

Στις 3 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με αφορμή την 100η επέτειο από τη γέννησή της και συμμετέχοντες την υψίφωνο Βασιλική Καραγιάννη, τον Βαρύτονο Τάση Χριστογιαννμόπουλο και τον πιανίστα Κάρολο Ζουγανέλη.

Η αυλαία πέφτει με το εκπληκτικό “Τρίο Άρμπος” από την Ισπανία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version