ΞΑΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ Ο Μ. ΖΩΡΖΟΣ

ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ ΘΗΡΑΣ

 

ΖΩΡΖΟΣ ΜΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ β) - Αντίγραφο Την αναγνώριση του σπουδαίου έργου που έχει επιτελέσει η «Εστία Πύργου» έδειξαν με την ψήφο τους, τα μέλη της στις προχθεσινές εκλογές, υπερψηφίζοντας τον  Πρόεδρο κ. Ιάκωβο ( Μάκη) Ζώρζο που έλαβε 94 σταυρούς προτίμησης από σύνολο 137 ψηφισάντων. Ο δραστήριος επιχειρηματίας, εξελέγη για μια ακόμα φορά ομόφωνα Πρόεδρος κατά τη διαδικασία συγκρότησης σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται πως η «Εστία Πύργου», εκτός από τις πολλές και ποιοτικές εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει, έχει βάλει μπροστά την ψηφιοποίηση των Αρχείων του πρώην Δήμου Πύργου Καλλίστης (την επιμελείται ο κορυφαίος έλληνας παλαιογράφος κ. Αγαμέμνων Τσελίκας) καθώς και την έκδοση της λεπτομερούς καταγραφής της αρχιτεκτονικής του περίοπτου χωριού, με την πρωτοβουλία και επίβλεψη της καθηγήτριας κ. Κλαίρης Παλυβού. Επίσης, με αφορμή μια εκπληκτική εκδήλωση παρουσίασης της θηραϊκής χλωρίδας από τον ακάματο πυργιανό κ. Σαμψών Κατσίπη, υπάρχει η δέσμευση του Δημάρχου ότι θα γίνει και αυτή η έκδοση που αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τους ερευνητές αλλά και τους απλούς αναγνώστες. Η «Εστία», διαθέτει επίσης δανειστική βιβλιοθήκη, με ελεύθερη σύνδεση ιντερνέτ, λειτουργεί χορευτικά τμήματα, ενώ ο καλαίσθητος εκθεσιακός χώρος στην πλατεία του χωριού, έχει φιλοξενήσει πολλές εικαστικές και φωτογραφικές εκδηλώσεις.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Κυριακή 02-02-2014 στο εντευκτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ ΘΗΡΑΣ διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Ευρέθησαν 215 εγγεγραμμένα μέλη και εξ αυτών εψήφισαν 137.

Ευρέθησαν 137 ψηφοδέλτια, όλα έγκυρα.

Εξ αυτών έλαβαν: α) για το Διοικητικό Συμβούλιο

Βαμβακούσης Αντώνιος του Άγγελου, 61 ψήφους

Ζώρζος Δημήτριος του Ευαγγέλου, 20 ψήφους

Ζώρζος Ιάκωβος του Βασιλείου, 94 ψήφους

Κατσίπης Νεκτάριος του Δημητρίου, 39 ψήφους

Φύτρος Αντώνιος του Τζώρτζη, 83 ψήφους

Φύτρος Ιάκωβος του Δαμιανού, 51 ψήφους

Φύτρου Κυριακή του Ελευθερίου, 46 ψήφους

 

β) για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Δαρζέντας Γεώργιος του Νικολάου, 94 ψήφους

Καμπίτσης Γεώργιος του Αντωνίου, 35 ψήφους

 

Τη Δευτέρα 03-02-2014 συνεδρίασε το σώμα για την ανάδειξη Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γεν. Γραμματέα και Ταμία. Εξελέγησαν ομοφώνως:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ζώρζος Ιάκωβος του Βασιλείου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ,  Φύτρος Αντώνιος του Τζώρτζη

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ,  Φύτρου Κυριακή του Ελευθερίου

ΤΑΜΙΑΣ, Ζώρζος Δημήτριος του Ευαγγέλου

ΜΕΛΗ, 1) Βαμβακούσης Αντώνιος του Άγγελου, 2) Κατσίπης Νεκτάριος του Δημητρίου και 3) Φύτρος Ιάκωβος του Δαμιανού