ΒΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ-ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ

ΟΥΤΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΞΥΠΝΗΣΕ, ΟΥΤΕ ΣΕΙΣΜΟΙ ΕΠΙΚΕΝΤΑΙ. ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΛΟΙ

 

 

 

 

 

 

 

Φωτό: Σταύρος Κουταλίδης

Έχασα, τον μεσημεριανό υπνάκο σήμερα. Ακούστηκαν λέει, εκρήξεις. Κι εγώ τις άκουσα. Αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά. Ούτε φυσικά, η τελευταία.

 

Έχω μάθει, να τις αναγνωρίζω. Υπερηχητικά μαχητικά, σπεύδουν να αναχαιτίσουν τους «καλούς μας γείτονες» στο Αιγαίο. Που όταν στριμώχνονται, κάνουν αλαζονικές υπερπτήσεις, πάνω από ελληνικά νησιά. Και οι δικοί μας μαχητές των αιθέρων, τρέχουν. Στη Σαντορίνη υπήρχε η 134 Σμηναρχία Μάχης. Επειδή είναι κομβικό σημείο. Καταργήθηκε, για να αντικατασταθεί από Αεροπορικό Απόσπασμα. Αλλά κομβικό σημείο, είναι. Οπότε;.

 

Οπότε, περνούν πάνω της αεροπλάνα. Που σε κάποιες περιπτώσεις, σπάνε το φράγμα του ήχου. Αυτό σημαίνει βροντές.

 

Αν λίγο φουρνέλο, γινόταν αντιληπτό, σε τόσο εδαφικό και θαλάσσιο εύρος, τότε έπρεπε να έχουν εξαντληθεί όλα τα αποθέματα Τρινιτροτολουόλης -ΤΝΤ. Δυναμίτη. Και νιτρογλυκερίνη.

Και ένας συνήθης σεισμούλης 2,2 R, θα ξυπνούσε τον γίγαντα που θα ξυπνήσει, μετά από 15.000 χρόνια. Όποιος το σκεφτεί, πρέπει να πιάσει δουλειά ως κλόουν σε τσίρκο.

Το μόνο που σημαίνει, ότι σημαίνει, είναι να κρατήσουμε τα νεύρα μας, στη σωστή κατάσταση. Τίποτα, παράξενο και πρωτόφαντο δεν συνέβη. Και τίποτα, δεν πρόκειται να συμβεί. Μην ξαμοληθούμε, πάλι, για χαρτί υγείας.

 

 

Και βέβαια, μίλησα με τους λαμπρότερους Έλληνες καθηγητές. Το ρεπορτάζ, είναι στα πόδια του, γερά. Επίσημες ανακοινώσεις;. Σε θέματα Εθνικής Άμυνας, δεν βγαίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *