ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΣ- ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ- ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ

 

 

Ένας μικρός αναστεναγμός ανακούφισης, βγήκε σήμερα, μετά την ανακοίνωση πως Νεφρολόγος, καταφτάνει εντός των ημερών στη Σαντορίνη, με αποστολή να λειτουργήσει άμεσα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Θήρας. Η ανακούφιση  θα είναι πλήρης, μόλις η ειδική μονάδα, αρχίσει να λειτουργεί κανονικά. Κάτι που αναμένεται σε λίγες μέρες.

 

 

Τα καλά νέα, ανακοίνωσε στους αγωνιούντες νεφροπαθείς και τις οικογένειες τους, η Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Κίτσου, καθώς ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνης Σιγάλας που πραγματοποίησε σειρά επαφών και άσκησε έντονες πιέσεις προς την ΑΕΜΥ και το Υπουργείο Υγείας, ώστε να λυθεί το πρόβλημα, παραμένει στην Αθήνα προκειμένου να συνεχίσει τις επαφές.

Στις επαφές συμμετείχε επίσης ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας . Την σχετική ανάρτηση του Δημάρχου θα την δείτε στη συνέχεια, όπως και το Βίντεο με την δήλωση του Επάρχου σε επόμενη ανάρτηση.

 

 

Η Santonews, επικοινώνησε επίσης με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της ΑΕΜΥ και Διοικητή του Νοσοκομείου Θήρας κ. Παρασκευά Σαλίβερο, ο οποίος προέβη στην εξής δήλωση:

 

Παρασκευάς Σαλίβερος, Διοικητής Νοσοκομείου Θήρας

“Η θετική έκβαση, για την έλευση ειδικού νεφρολόγου, ώστε να λειτουργήσει ο Τεχνητός Νεφρός του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, δίνοντας έτσι τέλος, στην αγωνία των ασθενών και των οικογενειών τους, αποδεικνύει πως η συναντίληψη και η κοινή στάση σε ζητήματα που αφορούν στο νησί μας, μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Έχω τη βεβαιότητα, πως η συνεργασία του Νοσοκομείου με τον Δήμο Θήρας και το Επαρχείο Θήρας, θα συνεχιστεί με τον ίδιο άριστο τρόπο και θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμη για το νησί και τους συμπολίτες μας. Ειδικά δε, επειδή αναφερόμαστε στον κρίσιμο τομέα της Υγείας, όπου η κοινή δράση είναι πολύτιμη”.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ “ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ”

 

Ο αγώνας μας για την επίλυση του προβλήματος με τους νεφροπαθείς του Δήμου μας απέδωσε.

 

Η πίεση που ασκήθηκε είχε ως αποτέλεσμα και μετά την διαβεβαίωση για την παραχώρηση στέγης από το Δήμο (και την προσφορά του κ. Πατηνιώτη), να βρεθεί γιατρός νεφρολόγος, ο οποίος θα φτάσει άμεσα στο νησί.
-Εγγυήθηκα δημόσια ότι μέχρι να λειτουργήσει το νεφρολογικό τμήμα του νοσοκομείου μας, οι νεφροπαθείς δεν θα έμεναν ούτε μέρα χωρίς να κάνουν την αιμοκάθαρσή τους.
-Εγγυήθηκα ότι θα είμαι δίπλα τους και δεν θα σταματήσω ούτε λεπτό να αγωνίζομαι για την πλήρη δικαίωσή τους.
Αισθάνομαι σήμερα ικανοποιημένος που χάρη σε αυτές τις συντονισμένες προσπάθειες, λύνεται άμεσα το πρόβλημα.
Τους νεφροπαθείς ενημέρωσε και σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο η Αντιδήμαρχος του Δήμου μας κ.
Σ. Κίτσου, μετά την προχθεσινή ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Μαντούση, η οποία ανέλυσε με λεπτομέρειες, όλες μας τις ενέργειες.
Είμαστε παρόντες..!!
Δίπλα στους Δημότες μας.
“Τα προβλήματά τους είναι και δικά μας προβλήματα”.
Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην επίλυση του προβλήματος.
Κυρίως τους Υπουργούς, πρόεδρο ΑΕΜΥ, Πρόεδρο ΔΥΠΕ, Διοικητή του Νοσοκομείου μας, τον Έπαρχο μας, και τους Αντιδημάρχους Θήρας.
Αναλυτική ενημέρωση θα κάνω στους Δημότες με την επιστροφή μου στη Σαντορίνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *