Site icon Santonews

ΒΡΑΔΙΑ ΤΖΑΖ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

“ΤΡΙΟ ΓΥΦΤΑΚΗΣ/ΜΑΝΕΣΗΣ/ΓΟΥΛΙΑΡΗΣ”

  Οι τρεις σπουδαίοι Έλληνες μουσικοί, με ήδη πλούσια δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδας, συναντήθηκαν το 2012 και από την πρώτη στιγμή φάνηκε η έντονη χημεία μεταξύ τους, η οποία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα με τις ζωντανές εμφανίσεις τους σε χώρους της Αθήνας και σε φεστιβάλ της χώρας.

Σήμερα το τρίο συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα ελληνικά jazz piano trio. Είναι ένα μοντέρνο τρίο με πολλές επιρροές από τους μεγάλους του είδους και με σαφείς αναφορές στην παράδοση του jazzplaying. Το διαρκές interplay μαζί με το υψηλό επίπεδο των μουσικών και αυτοσχεδιαστικών τους ικανοτήτων φέρνει στο μουσικό αποτέλεσμα έντονα τα στοιχεία της έκπληξης, της ποικιλίας στη δημιουργία των μουσικών εικόνων και της φαντασίας στην αφήγηση.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του τρίο, καθώς και jazz standards που χρησιμοποιούνται σας αφετηρία για να οδηγηθούν σε διαφορετικούς μουσικούς χώρους .

Το 2015 το Trio Manesis/Gyftakis/Gouliaris βραβεύτηκε με το Πρώτο Βραβείο στον 1ο ελληνικό διαγωνισμό τζαζ, τον Apollon Jazz Competition Greece.

Σπύρος Μάνεσης, πιάνο-συνθέσεις

Αρίωνας Γυφτάκης, κοντραμπάσο-συνθέσεις

Αναστάσης Γούλιαρης, τύμπανα-συνθέσεις

Exit mobile version