ΒΟΜΒΕΣ Α. ΧΛΩΡΙΔΗ ΓΙΑ «ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ»

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΝΕΑ ΚΑΘΟΔΟΣ ΑΡΗ ΧΛΩΡΙΔΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

ΧΛΩΡΙΔΗΣΑνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην κατέλθει στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας κ. Άρης Χλωρίδης. «Είμαστε σε μια διαδικασία κάποιων συνεννοήσεων με τον κύριο Δήμαρχο, αλλά νομίζω πως τα πράγματα βαίνουν θετικά», είπε στον Top Melody 104.9 FM, ο νεαρός δικηγόρος που από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής του κάθισε στην ηλεκτρική καρέκλα του  Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αμφιταλάντευσή του, περιέχει μια σοβαρή κριτική για τα πολιτικά ειωθότα του τόπου, αλλά και μια θαρραλέα αυτοκριτική για τη δική του συμμετοχή. «Αυτό που τουλάχιστον καταλογίζω στον εαυτό μου σαν αποτυχία της πορείας μου μέχρι τώρα, είναι ότι δεν καταφέραμε ούτε σαν δημοτική αρχή, αλλά και όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν ή θα συμμετάσχουν σε αυτές τις δημοτικές εκλογές να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη και όραμα στη νέα γενιά», είπε για να προσθέσει:  «Αυτό το θεωρώ ένα μεγάλο μειονέκτημα όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με τα δημοτικά, μεταξύ των οποίων βάζω και τον εαυτό μου. Αυτό με βάζει σε πρόσθετες σκέψεις για τον τρόπο συμμετοχής μου στα κοινά. Δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την παρούσα δημοτική αρχή, ή με το Δήμαρχο προσωπικά. Έχει να κάνει με κάποιες σκέψεις δεύτερες που περνάνε από το δικό μου μυαλό και μόνο».

 

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

 

Οι νέοι, σύμφωνα με τον κ. Χλωρίδη, δεν εμπνέονται να μπουν στα κοινά και όπως είπε «αυτό είναι πολύ λυπηρό». Αλλά ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η δήλωση του για ένα «παλιό καθεστώς» που επιχειρεί με κάθε τρόπο να γαντζωθεί σε πολιτικές θέσεις και αξιώματα. «Το δυσάρεστο είναι ότι η εκλογική αναμέτρηση που επίκειται, είναι για μένα από τις πλέον δυσάρεστες γιατί είναι καθαρά μια εκλογική αναμέτρηση που έχει να κάνει με δύο αντιμαχόμενες πλευρές», δήλωσε,  «Δηλαδή το παλιό καθεστώς –αν θέλετε- που προσπαθεί να γαντζωθεί με νύχια και με δόντια και μια νέα προοπτική που έχουμε μπροστά μας και που πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πάλη χωρίς βλέπω να βαίνει προς το συμφέρον που θα ήθελα κι εγώ να δω».

Σύμφωνα με τον κ. Χλωρίδη αυτή η παγιωμένη και ανασχετική νοοτροπία, δεν εντοπίζεται μόνο στους αντιπάλους της «Θηραϊκής Πολιτείας», αλλά εμφιλοχωρεί και στην ομάδα της σημερινής Δημοτικής Αρχής. «Καλώς ή κακώς βρίσκεται παντού. Στο χέρι μας είναι όμως να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά και να δούμε με άλλο μάτι το τι σημαίνει Δήμος Θήρας, τι σημαίνουν εκλογές και τι σημαίνει Δήμαρχος. Είναι στο χέρι μας να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά», δήλωσε.