ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ VOLKAN BEER

ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ VOLKANBEER

 

H Volkan, απέκτησε πλέον τα καλύτερα διαπιστευτήρια, μετά τη χρυσή βράβευσή της.

H Volkan, απέκτησε πλέον τα καλύτερα διαπιστευτήρια, μετά τη χρυσή βράβευσή της.

  Ημπίρα Volkan διακρίθηκε με το “Product Innovation of the Year”, στηνπαγκοσμίου φήμης διοργάνωση “International Beer Awards”, στο 9ο Canadean International Beer Strategy Conference, στην Πράγα της Τσεχίας. Αφού διαγωνίσθηκε απέναντι σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας ζυθοποιίας αλλά και σε άλλα μικρότερης κλίμακας, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε και ανέδειξε την Volkan νικήτρια έχοντας ως κριτήριο τη ξεχωριστή συνταγή και ποιότητα της.

  Ο Πέτρος Νομικός, δημιουργός της Volkan, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που λάβαμε αυτή τη ξεχωριστή  διάκριση. Στόχος μας ήταν να υποστηρίξουμε το “δρούμε τοπικά, σκεπτόμαστε παγκόσμια”, αναδεικνύοντας τις καλύτερες ελληνικές γεύσεις και παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. Κάθε μπίρα Volkan αντιπροσωπεύει την πλούσια αγροτική μας κληρονομιά και τη χιλιάδων ετών ιστορία της, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει τις νησιωτικές αγροτικές παραδόσεις μας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που λάβαμε αυτή τη ξεχωριστή  διάκριση", δήλωσε ο κ. Νομικός.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που λάβαμε αυτή τη ξεχωριστή διάκριση”, δήλωσε ο κ. Νομικός.

 Τα τρία βασικά συστατικά της μπίρας μας είναι τοπικά, αυθεντικά και παράλληλα, πρωτοποριακά, καθώς δεν έχουν χρησιμοποιηθεί  ποτέ ξανά στο παρελθόν σε μπίρα».

ΜΕΛΙ, ΚΙΤΡΟ ΚΑΙ ΛΑΒΑ

  Σπάνιο Μέλι Σαντορίνης – κάθε Σεπτέμβρη, οι μέλισσες στη Σαντορίνη τρέφονται με τα σταφύλια που απλώνουν οι ντόπιοι παραγωγοί κρασιού στον ήλιο, ετοιμάζοντάς τα για το Βινσάντο. Καθώς δεν υπάρχουν πολλά λουλούδια το Σεπτέμβριο, η φρουκτόζη των σταφυλιών είναι καθοριστική για τη γεύση του μελιού που προστίθεται στη Volkan στο τέλος της ζυθοποίησης, για να της χαρίσει όλο του το άρωμα.

Volkan photo AΚίτρο Νάξου (Citrus Medica) – το μεγάλο προϊστορικό εσπεριδοειδές που μοιάζει με λεμόνι και φτάνει ως και τα 4 κιλά, ήρθε στην Ελλάδα από την Περσία με τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έχει ελάχιστο χυμό, αλλά ανακαλύψαμε ότι το εκχύλισμα από τα φύλλα του κρύβει όλο το άρωμα και τη γεύση του. Η απόσταξη γίνεται σε παραδοσιακό χάλκινο αποστακτήριο, στο νησί της Νάξου.

Φίλτρο Ηφαιστειακής Πέτρας – το πόσιμο νερό στη Σαντορίνη είναι σπάνιο, δεν υπάρχουν πηγές πλέον στο νησί. Προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε το αυθεντικό νερό της Σαντορίνης, πήραμε βασάλτη προερχόμενο από την έκρηξη του 1600 π.Χ. και δημιουργήσαμε ένα φίλτρο ηφαιστειακής πέτρας, μέσα από το οποίο περνά και φιλτράρεται το νερό που χρησιμοποιούμε για το ζύθο μας, με στόχο να προσομοιώσει την τωρινή γεύση του νερού με αυτή που θα είχε πριν από χιλιάδες χρόνια.

ΓΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑVolkan Photo C

  Η μπίρα Volkan είναι μια 100% ελληνική εταιρία σε δραστηριότητα, στρατηγική και φιλανθρωπία. Η Volkan έχει δημιουργήσει δύο άριστες premium μπίρες, μια Σαντορινιά Ξανθιά Pilsner και μια Σαντορινιά Μαύρη Σταρένια Lager. Η Volkan αναμειγνύει το σπάνιο μέλι από σταφύλια Σαντορίνης με πολύτιμο κίτρο Νάξου για να δημιουργήσει ανώτερης ποιότητας μπίρες που υποστηρίζουν την τοπική γεωργία και προωθούν διεθνώς τις καλύτερες γεύσεις των ελληνικών νησιών.

Σε αναγνώριση της ελληνικής εντοπιότητας και της αξίας που προσδίδει στη Volkan, οι έμμεσες δωρεές της Volkan για το 2012-13, εκπροσωπήθηκαν από δωρεά του κ. Νομικού στη μη κερδοσκοπικό οργανισμό Greece Debt Free. Η δωρεά ήταν αξίας 840.000 ευρώ για αγορά Ομολόγων Ελληνικού Κράτους που, μαζί με το μελλοντικό τοκισμό τους, αντιπροσωπεύουν αξία άνω του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.