ΒΙΝΤΕΟ:ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ

 

 

 

Η αποσύνθεση, ξεκινά απλά. Αρκεί να αφήσεις κάτι στη λάθος θέση. Μετά, να ακολουθήσει η αδιαφορία, από αυτόν που έπρεπε να το μαζέψει. Αλλά, ο πρώτος που φταίει είναι ο ασυνείδητος, που πίστεψε -και πιστεύει ακράδαντα!- πως επειδή “πλερώνει τέλη”, μπορεί να κάνει ότι θέλει. Μόνο που τα “τέλη” δεν είναι τέλια για να τα χτυπάει ο καθείς κατά το γούστο και το νταλκά του. Στο πρώτο ασυνείδητο, προστίθεται ο δεύτερος, ο τρίτος και ξαφνικά έχεις μια χωματερή εκεί που δεν το περίμενες.

Στο Καμάρι, εν προκειμένω. Σε εκείνο το πολύπαθο βόρειο τμήμα που το ξεχνούν κατακαλόκαιρο και το αγνοούν το χειμώνα, στα θέματα της καθαριότητας. Βεβαίως η Αγία Εταιρεία, θα ισχυριστεί -και ίσως θα έχει δίκιο- πως δεν υποχρεούται να κάνει αποκομιδή μπαζών (ενώ φημίζεται για την πάστρα της στα υπόλοιπα!). Ο δήμος θα υποστηρίξει πως έχει κανονισμούς που δεν τηρούνται. Οι ασυνείδητοι θα σφυρίζουν αδιάφορα.

Κι εσύ δύσμοιρε, απλέ και νομοταγή πολίτη-δημότη θα αναρωτιέσαι: είμαι καλός πολίτης ή απλώς κορόιδο;. Διότι, δεν είδες να γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτεί το κακό όταν άρχιζε. Δεν άκουσες για κάποιο πρόστιμο στον θρασύ γείτονα που σε χρεώνει -ναι σε χρεώνει!- ένα τμήμα της ανακαίνισής του. Οπότε, μαζί με μπάζα, στρώματα και πολυθρόνες, να σου και τα οργανικά σκουπίδια, παρούσα και η δυσωδία. Γενικώς, “γαία, πυρί μιχθήτω”.

Ποιος φταίει;. Μα κανείς!. Είναι ένα έγκλημα, χωρίς εγκληματίες και δίχως διώκτες. Είναι η αποσύνθεση, αυτοπροσώπως.

 

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Το βίντεο είναι μνημείο του ωχαδερφισμου που επικρατεί ….. Ένα κοντέινερ άδειο και δίπλα πεταμένα μπάζα και βαριά αντικείμενα …..Αν δεν αστυνομεύσουμε μόνοι μας τον εαυτό μας αυτό δε θα αλλάξει ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *