Site icon Santonews

ΒΙΝΤΕΟ:ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ- ΕΝΑ ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΟ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑΠΙ

ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΗΜΟΣ

 

 

   Η αλήθεια, είναι πως γι αυτήν την πληγή, ο Δήμος Θήρας, φέρει το μικρότερο μέρος ευθύνης. Δεν φταίει αυτός, αν το εθνικό μας μονοπώλιο, η ΔΕΗ, αποδεικνύεται εθνικός μπαταχτσής. Ο λόγος για την (πρώην, πλέον) πλατεία του Εμπορείου που για δεύτερο χρόνο θα παραμείνει γιαπί. Ο εργολάβος, ήδη ζήτησε εξάμηνη παράταση, λόγω διακοπής …ρεύματος. Η ΔΕΗ, δεν πληρώνει.

  Στη συγκεκριμένο ζήτημα το εθνικό μονοπώλιο ενέργειας (μόνο κάτι φυλακόβιοι πλέον, κάποιας Energa, “είδαν φως και μπήκαν” κάποτε. Και τα παλιόπαιδα, τα λεφτά τα έτρωγαν σε πάρτι στη Μύκονο. Στη Σαντορίνη, τίποτα!), χρωστάει τριπλά στη Σαντορίνη. Γιατί τον Αύγουστο του 2013 την άφησε μέρες χωρίς ρεύμα και νερό, δυσφημώντας την στα πέρατα του πλανήτη. Επίσης, επειδή οι πολίτες δεν προέβησαν σε μαζικές αγωγές και μηνύσεις που θα έκαναν τη ΔΕΗ, να πληρώσει τεράστια ποσά, αφήνοντας τη Δημοτική Αρχή να διαπραγματευτεί κάποια αντισταθμιστικά οφέλη. Τα οποία ήταν ψίχουλα, μπρος στην καταστροφή και την κατακραυγή. Και τρίτον, γιατί είναι η Σαντορίνη. “Το ομορφότερο νησί του κόσμου” και “το απόλυτο φαβορί, για το φετινό καλοκαίρι” σύμφωνα με χιλιάδες δημοσιεύματα του ξένου τύπου.

Τώρα η ΔΕΗ -ως εθνικός μπαταχτσής- αφήνει έργα ημιτελή. Στην Έξω Γωνιά το πανέμορφο νεοκλασικό, στο Εμπορείο την καρδιά του χωριού, που για ένα ακόμα καλοκαίρι κινδυνεύει να παραμείνει μνημείο σκόνης, γιαπί και πηγή κινδύνου. Στο μεγαλύτερο χωριό του νησιού.

Είναι λοιπόν ώρα, ο Δήμος Θήρας να αναλάβει δράση. Πιέζοντας αρχικά τη ΔΕΗ να ανταποκριθεί στα υπεσχημένα. Αν δε δει φως, να προχωρήσει σε γρήγορη αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού, αποδεσμεύοντας κονδύλια για να πληρώσει τον εργολάβο. Αυτά τα λεφτά, δεν θα χαριστούν στη ΔΕΗ. Θα παραμείνουν απαιτητά, όπως έγινε στο παρελθόν με τα έργα του προγράμματος “Θησέας”. Αλλά πρέπει να δράσει τώρα, ο Δήμος. Έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια, μόνο τα χρηματοδοτούμενα από τα αντισταθμιστικά της ΔΕΗ έργα, γίνονταν στο νησί, επειδή η Δημοτική Αρχή ήταν αφοσιωμένη στη… μελέτη.

Exit mobile version