Site icon Santonews

ΒΙΝΤΕΟ:Λ. ΣΥΡΙΓΟΣ- ΟΤΑΝ Η ΕΣΘΠ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΦΕΥΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

   Ο Λευτέρης Συρίγος, μπορεί να κατάγεται από τη Σαντορίνη, αλλά μεγάλωσε σαν παιδί της πόλης. Ανήσυχος και πολιτικοποιημένος από νωρίς, έζησε τον παλμό της νεολαίας της εποχής του, άρχισε να δημιουργεί τη ζωή του, ως που κάποια στιγμή, σπρωγμένος από τη ρομαντική ιδέα να ξαναδοθεί πνοή στην ύπαιθρο, επέστρεψε στη Σαντορίνη. Πριν ακόμα το νησί, πάρει την τουριστική ανιούσα, αυτός δημιούργησε το πρώτο οργανωμένο σούπερ μάρκετ στην Οία.

Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε στο αγροτικό κίνημα και εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της ΕΣΘΠ (Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων). Εκεί ανακάλυψε πως ο θεματοφύλακας του πρωτογενούς τομέα, δεν ήταν παρά ένας μεταπράτης που πάσχιζε να βρει αποθηκευτικούς χώρους- ακόμα και δεξαμενές σπιτιών- για τα κρασιά που έμεναν απούλητα.

Παροτρυνόμενος από την τότε ηγεσία της Ένωσης, εγκατέλειψε την οικογενειακή επιχείρηση και ανέλαβε Διευθυντής της Ένωσης, με ένα μισθό που υπολειπόταν ακόμα και της αμοιβής των υφισταμένων του. Και ξεκίνησε ένα τιτάνιο έργο. Απαλλαγή από το βραχνά των απούλητων πλεονασμάτων. Στροφή στο ποιοτικό κρασί. Κατοχύρωση του Brand Name. Είσοδος του αγροτικού τομέα στη νέα εποχή. Ενίσχυση του εμπορικού κομματιού και δραστηριοποίηση στον τομέα του εμπορείου. Όλα αυτά, στην αρχή με ένα φαξ και ένα τηλέτυπο.

Αλλά ακούστε από τον ίδιο να εξιστορεί, εκείνα τα πέτρινα χρόνια της ΕΣΘΠ.

Exit mobile version