Site icon Santonews

ΒΙΝΤΕΟ: ΤΟΜΑΤΑKI ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ

 

 

Στο ανακαινισμένο εργοστάσιο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Σαντορίνης, ξεκίνησαν ήδη να παραλαμβάνουν την “κόκκινη πριγκίπισσα” του νησιού. Τη μικρόκαρπη τομάτα με το αναγνωρισμένο ΠΟΠ ευρωπαϊκό ονοματεπώνυμο “Τοματάκι Σαντορίνης-Tomataki Santorinis” και και την εξαιρετική γεύση. Ωστόσο, οι ποσότητες για την ώρα είναι μειωμένες, καθώς η καλλιέργειά της είναι επίπονη (για τους σημερινούς νέους, όπως λένε οι παλιοί παραγωγοί). Το εργοστάσιο που ανακαινίστηκε εκ βάθρων και έχει μεγάλη δυναμικότητα, σε συνδυασμό με την μεγάλη αναγνώριση των προϊόντων της τομάτας Σαντορίνης, ίσως κάνει ελκυστικότερη την παραγωγή της στο μέλλον.

Την πρώτη εβδομάδα, παρελήφθησαν γύρω στους 70 τόνους νωπού προϊόντος, ενώ κάθε εβδομάδα το εργοστάσιο θα ανοίγει για 2-3 μέρες προκειμένου να παραλάβει όλες τις ποσότητες που θα προσκομίσουν οι παραγωγή.

Περισσότερες πληροφορίες για τη γοητευτική ιστορία της μικρόκαρπης τομάτας Σαντορίνης σε παλαιότερο άρθρο μας, εδώ:http://santonews.com/to-santorinio-tomataki-kai-oi-bolseviki.html

ΒΙΝΤΕΟ.

 

Exit mobile version