ΒΙΝΤΕΟ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΤΟΥ 2017

ΚΑΙ… “ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ”

 

 

 

Το τελευταίο ηλιοβασίλεμα του 2017. Μάλλον δραματικός τίτλος ή ίσως φράση κλισέ. Δεν υπάρχει τελευταίο. Τίποτα δεν τελειώνει. Ούτε καν, το τέλος. Ίσως, τέλος να σημαίνει ότι γίνεται ερήμην μας. Αλλά, είμαστε μόνο παρατηρητές και κάποιοι τυχεροί ή ταλαντούχοι, μέρη ή δημιουργοί κάποιας λίγης ομορφιάς.

 

Αλλά, αφού ο καλός φίλος που τραβούσε δίπλα μου φωτογραφίες, μου τον πρότεινε, γιατί να μην τον χρησιμοποιήσω;. Στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (ΕΣΘΠ- Santo Wines) η τεχνικά απείθαρχη και κάπως ατίθαση στα άμαθα χέρια κάμερα. Με κάτι λίγους γύρω, που κοιτούσαν μαγεμένοι το σκηνικό. Και κάμποσα σύννεφα, επίμονα αλλά τόσο αραχνοΰφαντα, που τα διαπερνούσαν οι ολόχρωμες ακτίνες του δύοντος ηλίου.

Τα Χριστιανά, το ηφαίστειο (Καμμένες), το Ασπρονήσι και η Θηρασία, διαγράφονταν έντονα προτού παραδοθούν στη γοητευτική αμφιλύκη. Αλλά, στο τέλος όλα συγκατένευσαν ήρεμα, ειρηνικά και ειδυλιακά. Την ίδια ώρα όμως, από την ανατολή, από την Ανάφη, ένα λαμπερό φεγγάρι διεκδικούσε, κάποιο κομμάτι από τις αδρές γραμμές του τοπίου, λούζοντάς τες, με ασημένιο φως.

Καλή χρονιά. Ο ήλιος, θα συνεχίσει να ανατέλλει και να βασιλεύει. Το φεγγάρι θα συνεχίσει να διεκδικεί ένα μερίδιο της νοσταλγίας μας και το “αύριο ήταν μια άλλη μέρα”, όπως λέει και το “Brazil”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *