ΒΙΝΤΕΟ: ΣΠΥΡΟΣ ΔΡΟΣΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΤΟ ΝΗΣΙ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ “ΠΡΕΠΕΙ”, ΝΙΚΑΕΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ “ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ”.

 

 

   

Ο Σπύρος Δρόσος, στο κέντρο

Ότι και να πει κανείς για τον πρόχειρο και κακοσχεδιασμένο “Καποδίστρια” και τον επίσης στρεβλό “Καλλικράτη”, γεγονός είναι πως οι αυτοί οι δύο καταστατικοί χάρτες της Αυτοδιοίκησης, έδωσαν αρμοδιότητες στους Δήμους. Έστω κι τις περισσότερες φορές, ήταν ξεφόρτωμα των ευθυνών του κράτους, που τις εκχωρούσε, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους.

Παλαιότερα, ένας Δήμαρχος κρινόταν από την “αγία” Καθημερινότητα. Και καθημερινότητα σήμαινε κυρίως Καθαριότητα.

Στη Σαντορίνη, είναι γεγονός -και μάλιστα επικυρωμένο με άφθονο οπτικό υλικό- πως ο τομέας αυτός πάσχει βαριά. Οι εταιριούχοι που την ανέλαβαν, κοίταξαν -φυσιολογικά- τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους, ο Δήμος φαινόταν απρόθυμος να αντιδράσει και τα σκουπίδια, έκαναν πάρτι.

Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Αρκούσαν Αντιδήμαρχοι με κότσια και διάθεση για δουλειά για να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Ένας από αυτούς, είναι ο Σπύρος Δρόσος. Θα τον ακούσετε στη συνέντευξή του για το πως τα κατάφερνε. Όμως δεν επέλεξα τυχαία και την κεντρική φωτογραφία του άρθρου. Είναι ο ίδιος, μαζί με εθελοντές και εργάτες που τσιμεντοστρώνουν την πλατεία Καρτεράδου. Επειδή έτσι έπρεπε. Κι όταν κυριαρχούσε το “πρέπει”, βρισκόταν και ο τρόπος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *