ΒΙΝΤΕΟ: ΣΚΟΡΔΑ ΒΛΥΧΑΔΑΣ

Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΟΠ ΠΡΟΪΟΝ

  Στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου της Βλυχάδας, ένας ευγενής κύριος, αφού με καλημέρισε, ρώτησε με φωνή γεμάτη παραίτηση: “Τι τραβάς;. Τα χάλια μας;”. Κρατούσα την κάμερα στο χέρι. Είχα όμως επίσης περάσει τόσο καλά στο SAF με την έκθεση/ γιορτή του παιχνιδιού που δεν είχα σκοπό να αφήσω τίποτα, να μου χαλάσει τη διάθεση. Οπότε, όταν λίγο παραπέρα, με χαιρέτισε κάποιος άλλος- επίσης πολύ ευγενικός άνθρωπος- πριν προλάβει να με ρωτήσει, οτιδήποτε, πέρασα, στην αντεπίθεση.

“Τι λες:”, τον ρώτησα, “του χρόνου, αν φυτέψουμε σκόρδα στο λιμανάκι θα φυτρώσουν;”.

“Ουουυυ!”, απάντησε χαμογελώντας, “τα καλύτερα”.

Αντί άλλης περιγραφής λοιπόν (διότι θα τα δείτε στο “δόλιο” βίντεο). Αντί να υπονομεύσω ξανά “δόλια” το ευκλεές Λιμενικόν Ταμείον Θήρας, σπεύδω να γίνω, εποικοδομητικός εις τας προτάσεις και καλόπιστος ως προς την κριτική μου. Γιατί να πηγαίνει χαράμι, τόση μούργα και λάσπη που έχουν μπαζώσει το λιμανάκι;. Ας φυτέψουμε σκόρδα. Όπως εκείνος ο αείμνηστος πολιτικός που υποσχόταν ότι θα αποξηράνει το Κορινθιακό κόλπο, για να φυτευτούν πατάτες και να χορτάσει ο κοσμάκης.

Και το κακό, με τους εγχώριους σωτήρες (που για όλα τους φταίει, κάτι ή κάποιος, άλλος), είναι πως παίρνουν πολύ στα σοβαρά τον εαυτό τους. Ενώ τα κατορθώματά τους, αποδεικνύουν το αντίθετο. Οπότε· για σκεφτείτε το!. Γιατί όχι σκόρδα;. Και την πίεση ρίχνουν, και αντιοξειδωτική δράση έχουν, και αποτρεπτικά της βασκανίας, είναι. Ιδίως το τελευταίο!. Γιατί φαίνεται πως κάποιος έχει βασκάνει όλα -ΜΑ ΟΛΑ!- τα λιμάνια και λιμανάκια του νησιού και είναι σε τρισάθλια κατάσταση. Διότι, δεν εξηγείται αλλιώς πως τόσο ικανά στελέχια, δεν μπορούν να τα κουλαντρίσουν. Υφίσταται Βασκανία!. Οπότε τα σκόρδα, θα “ήσαν μια κάποια λύσις”. Διότι, οι Βάρβαροι τελικά, δεν ρίσκαραν να μπουν σε ένα πλοίο, που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να προσαράξει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *