Site icon Santonews

ΒΙΝΤΕΟ: “ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΕΣ” ΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

 

Ο χειμώνας στη Φολέγανδρο, είναι μακρύς. Τι κι αν το “μπαλκόνι του Αιγαίου” το καλοκαίρι κατακλύζεται με τουρίστες που έρχονται από τα πέρατα του κόσμου. αυτοί φεύγουν νωρίς. Πριν κι από τα χελιδόνια. Όμως οι γυναίκες της Φολεγάνδρου, αντί να περνούν τις μακριές νύχτες του χειμώνα, μπροστά σε μια τηλεόραση, αποφάσισαν να δράσουν. Δημιούργησαν ένα Σύλλογο. Τις “Πολυκάνδριες”. Αλλά τον έκαναν, ξεχωριστό, δημιουργικό και δραστήριο. Αντί να περιορίζονται σε κάποιες εκδηλώσεις, αποφάσισαν να στραφούν στη δημιουργία.

Σε συνεργασία με τις πιο ηλικιωμένες, ανασκάλεψαν παλιές συνταγές και χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα αγνά προϊόντα του νησιού, άρχισαν να παρασκευάζουν γλυκά του κουταλιού, αγνή ρακή, λικέρ, λάδι, καθώς και κομψοτεχνήματα πλεκτικής. Έστησαν το καλοκαίρι κι ένα πάγκο, στη Χώρα, όπου αυτές οι δημιουργίες με τη λιτή εμφάνιση και την υπέροχη ποιότητα, έγιναν ανάρπαστες. Τα έσοδα, πήγαν για τις ανάγκες του συλλόγου και για τις ίδιες έμεινε η χαρά της δημιουργίας, η απόλαυση της συντροφιάς και το όμορφο συναίσθημα, της κοινής προσπάθειας.

Ο “Ενημερωτικός Περίπλους” του Volcano TV”, τις συνάντησε μέσω Skype, όπου η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελευθερία Διβόλη και το μέλος του Δ.Σ κ. Νικολέτα Παπαδοπούλου, αναφέρονται στο ιστορικό της πρωτοβουλίας, παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και αναφέρονται στα σχέδιά τους για το μέλλον. Μαζί τους και ο ανταποκριτής του “Ενημερωτικού Περίπλου” στη Φολέγανδρο, κ. Χρήστος Βενιανάκης, που μας στις συνέστησε με θερμά λόγια στις ραδιοφωνικές του ανταποκρίσεις.

Μπορείτε να τις βρείτε και στο Facebook: https://www.facebook.com/%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%93%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%A6%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%9F%CE%99-%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%A5%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A3-440769782774624/

Exit mobile version