Site icon Santonews

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Λ. ΓΥΖΗΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ “Λ&Ε ΝΟΜΙΚΟΥ”

ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ, ΤΟ ΟΡΑΜΑ Η ΠΙΚΡΑ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

 

 

Ο Λευτέρης Γύζης, είναι από τις προσωπικότητες της Σαντορίνης που βρέθηκε μέσα σε κάθε ιστορία κοινωνικής προσφοράς, πολιτικών και αυτοδιοικητικών αγώνων και οξυδερκούς ανάλυσης για το μέλλον του νησιού. Αποτέλεσε και αποτελεί ένα πολύτιμο κεφάλαιο, ενώ η προσωπική του διαδρομή, είναι τόσο γοητευτική και πολυτάραχη που θα αποτελέσει αντικείμενο μιας άλλης καταγραφής την οποία συμφωνήσαμε.

Το βίντεο που παρουσιάζει η Santonews, περιέχει την ιστορία του Ευάγγελου Νομικού. Όχι τυχαία. Ο Λευτέρης Γύζης, ήταν από νεαρότατη ηλικία, ένα από τα αγαπημένα στελέχη των εταιρειών Νομικού και κυρίως είναι εκείνος που έστησε από την αρχή το μεγαλεπήβολο εγχείρημα του Τελεφερίκ που υπήρξε το καύχημα του Ιδρύματος “Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού” και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη και πιο οραματική παρακαταθήκη της Σαντορίνης.

Δεν ήταν μόνο αυτό. Και η αφήγηση του Λευτέρη Γύζη, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές, μιας ιστορίας που σηματοδοτεί τη μετάβαση της Σαντορίνης, από ένα φτωχό νησί με επίκεντρο την γεωργία σε τουριστικό κόσμημα του πλανήτη.

 

Exit mobile version