ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

  royssos_giannisO Γιάννης Ρούσσος του Σπύρου, κατάγεται από μια ιστορική οικογένεια της Μέσα Γωνιάς. Το Οινοποιείο, το οποίο διευθύνει σήμερα, είναι το παλαιότερο εν συνεχή λειτουργία στη Σαντορίνη. Και αν σήμερα, ο οινοτουρισμός, είναι αυτονόητη επιλογή, στην “Canava Roussos”, ξεκίνησε παράξενα, ανορθόδοξα και γοητευτικά.

Η ανάγκη για πρόθυμους εθελοντές, τον οδήγησε κάποτε στην παραλία του Καμαρίου, όπου γέμισε το φορτηγάκι του τουρίστες που ήθελαν να ζήσουν την εμπειρία του πατήματος των σταφυλιών. Ήταν η  μεγαλειώδης γιορτή της απλότητας και του κεφιού. Για τους δε τουρίστες, μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Αργότερα προστέθηκαν τα σπουδαία χορευτικά με επαγγελματίες χορευτές μεγαλωμένους με τη Δώρα Στράτου και αυθεντικές στολές ΚΑΙ το υπαίθριο θεατράκι που για πολλά χρόνια φιλοξενεί εκδηλώσεις, θέατρο και παραστάσεις καραγκιόζη.

Σε ένα χώρο που έχει την αυθεντικότητα Της Σαντορίνης. Ένα παλιό υποστατικό, αναλλοίωτο που όμως φιλοξένησε τεχνολογίες αυτονόητες σήμερα, αλλά αδιανόητες στην εποχή τους. Μέσα σε ένα σπίτι, όπου ακαδημαϊκοί, αρχαιόφιλοι και επιστήμονες μιλούσαν με τους αγρότες σε μια παρέα.

Και ο Γιάννης Ρούσσος, θεματοφύλακας, αυτής της σπάνιας παράδοσης, αφηγείται με το δικό του χειμαρρώδη τρόπο τα περιστατικά μιας ενδιαφέρουσας ζωής. Όπου,ξεχώριζε και ξεχείλιζε, όπως τώρα ο σεβασμός στον ξωμάχο του αμπελιού. Τον οποίο ανελλιπώς τιμά, με το καθιερωμένο γλέντι στο τέλος κάθε Βεντέμας.

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *