ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ

 

 

Την περίοδο της Δημαρχίας του κ. Άγγελου Ρούσσου, θα την κρίνει η τοπική ιστορική μνήμη. Αν δεν την έχει κρίνει ήδη. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Ότι την εποχή του, ουδέποτε το επίπεδο καθαριότητας του νησιού, ήταν σε τέτοια χάλια. Όταν μάλιστα, ο κ. Ρούσσος, αποφάσισε να πάρει ο Δήμος την καθαριότητα από μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία ομολογουμένως επίσης έκανε καλή δουλειά.

Με πρώτο στόχο την ενίσχυση και ανανέωση του στόλου οχημάτων και με συνεχή προσπάθεια από τους Αντιδημάρχους (πρώτο τον κ. Αντώνη Σιγάλα και μετά επί σειρά ετών, τον κ. Σπύρο Δρόσο) η καθαριότητα του νησιού, ήταν αν μη τι άλλο επαρκής ή έστω ανεκτή. Και μάλιστα, όταν μέσα από την εργολαβία καθαριότητας γίνονταν και έργα με αυτεπιστασία, που όπως δείχνει η εμπειρία αν γίνονταν με προκηρύξεις διαγωνισμών θα κόστιζαν πολλαπλάσια.

Το πρώτο θέμα, όμως είναι ο στόλος οχημάτων. Τα μηχανικά σάρωθρα, είναι εξαφανισμένα. Το πλυστικό των κάδων, λειτουργικά άφαντο. Τα απορριμματοφόρα, ουδείς γνωρίζει πως παραδόθηκαν, πως παρελήφθησαν και σε τι κατάσταση είναι.

Ήταν μια προσπάθεια, η οποία δυστυχώς σταμάτησε μετά τον πρώτο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας της σημερινής Δημοτικής Αρχής κ. Αντρέα Ζώρζο. Αυτός ήταν ο τελευταίος που δούλεψε γερά και αφοσιωμένα για την καθαριότητα. Έκτοτε, ήρθαν οι πομφόλυγες και οι φωτοβολίδες. Και το χειρότερο;. Μια κατάσταση που δυσφημεί κάθε χρόνο το νησί.

Η συνέντευξη του κ. Άγγελου Ρούσσου (καθώς και μια του κ. Σπύρου Δρόσου) θα αναρτηθούν ολόκληρες. Ένα μικρό συμπίλημα της συνέντευξης του κ. Ρούσσου, τραβηγμένο με την εφεδρική προσωπική κάμερα (γι αυτό υπό γωνία και κακής οπτικοακουστικής ποιότητας) θα το δείτε, στη συνέχεια.

Να τονιστεί ακόμα, πως έχει ζητηθεί και από τον κ. Αντρέα Ζώρζο (ο οποίος παρ’ ότι δούλεψε με αφοσίωση, δέχτηκε φίλια πυρά, από μαιτρ των κυβιστήσεων- ήγουν παλικάρια του γλυκού νερού) μια συνέντευξη. Ο ίδιος, δεν θέλει να μιλήσει ακόμα. Αλλά, κάποτε θα το κάνει. Το ελπίζω.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *