ΒΙΝΤΕΟ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΥΤΙΚΑΣ, Ο “ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ”

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ

 

 

Συνήθως, είναι εύκολο, να γράψω κάποιο μικρό πρόλογο για τις βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις. Η απαλλαγή μου από τον αποστειρωμένο βραχνά του στούντιο, μου επιτρέπει να συμμετέχω περισσότερο στις συνεντεύξεις. Σαν μια απλή κουβέντα. Χωρίς καλώδια, μόνιτορ και 3-4 κάμερες.

Για τον Ομότιμο Καθηγητή και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου της Σαντορίνης, δυσκολεύτηκα. Γιατί, είχα πολλά να γράψω. Πως είναι εκ των κορυφαίων ειδικών του κόσμου στον κλάδο του. Πως έστησε το πλέον προηγμένο δίκτυο παρακολούθησης (αφιλοκερδώς) του ηφαιστείου στη Σαντορίνη. Το ότι, είδα κορυφαίους επιστήμονες να υποκλίνονται μπροστά του.

Όμως, αυτό που μου έχει μείνει από αυτόν τον κορυφαίο επιστήμονα, είναι ο διάλογος μας, κάθε-μα κάθε!- φορά που τον καλώ να πει κάτι για το Ηφαίστειο. (Αν δεν τον πετύχω, την ώρα της κλήσης, 5-10 λεπτά αργότερα, οπωσδήποτε μου τηλεφωνεί).

“ Κύριε Καθηγητά, καλημέρα.

“Έλα Δημήτρη, τι κάνει η Σαντορίνη μας;”.

“Από εσάς περιμένω να μάθω Κύριε Καθηγητά”,

“ Καλά, πόσες φορές, θα σου το πω;. Όπως σε λέω εγώ Δημήτρη, θα με λες κι εσύ Μιχάλη. Εντάξει;”.

“Λυπάμαι, Κύριε Καθηγητά, δεν μπορώ. Δεν μου βγαίνει, να σας μιλήσω στον ενικό”.

Και ο επίλογος (πάντα): “Μην ανησυχείτε για τίποτα. Ξέρεις… μου έχει γίνει συνήθεια. Προτού πάω για ύπνο, ρίχνω μια ματιά στα δεδομένα των μηχανημάτων μας. Το ηφαίστειο, κοιμάται του καλού καιρού. ”.

Είναι, ο μόνος άνθρωπος, που δεν έχω καταφέρει να του μιλήσω στον ενικό. Παρά, την οικειότητα που νιώθω γι αυτόν.

Τα υπόλοιπα στη συνέντευξή του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *