ΒΙΝΤΕΟ: “ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΗ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ”

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΓΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ.

 

 

 

  Κατ’ αρχήν, μια βαθιά υπόκλιση στο Βαγγέλη Τρίγγα. Όταν είδα τα όργανα στο πάλκο, εξεπλάγην. Μα βιολοντσέλο σε λαϊκή ορχήστρα;. Και χωρίς κρουστά;. Αυτά αναρωτήθηκα.

  Μόλις όμως άκουσα λίγο, ήμουν έτοιμος να σηκωθώ και να υποκλιθώ. Σπουδαίοι μουσικοί,σπουδαία μίξη οργάνων, εκπληκτική (ναι δεν φείδομαι υπερθετικών, θα τους αδικούσα) απόδοση και μια βραδιά που σε έκανε να θυμηθείς όλους τους παλιούς σου έρωτες. Περασμένους ή ανεκπλήρωτους. Γιατί αυτό είναι το μαγικό σημείο της μουσικής. Λίγοι μπορούν να συνδέουν έναν έρωτα με ένα βιβλίο ή ένα ποίημα. Όλοι όμως- μη γελιόμαστε- τους έχουμε συνδέσει με κάποιο τραγούδι.

Η Μαργαρίτα;. Δεν την έχω ακούσει εκτός Σαντορίνης, αλλά βάσιμα πιστεύω, ότι εδώ είναι …απίστευτη. Με σεμνότητα και παράλληλα λάμψη. Βάθος και έκταση φωνής. Χωρίς “πιασάρικες” κορώνες. Με γνώση και σεβασμό στην ερμηνεία και τον ακροατή (ήμασταν πάρα πολλοί!). Με τσαχπινιά (όταν το τραγούδι, είχε αυτή την έκφανση) αλλά χωρίς κουνήματα τύπου “μπουζουκλερί”. Φωνάρα με τα όλα της. Αλλά, η ορχήστρα ήταν σαν τους τρεις σωματοφύλακες (που τελικά με τον Ντ’ Αρτανιάν, ήταν …τέσσερις) “Ένας για όλους κι όλοι για έναν”.

Βαγγέλη Τρίγγα, έχεις κάνει τόσο σπουδαία δουλειά, που σε πολιτογράφησα (ο καθένας διαλέγει τους δικούς του, ας το κάνω κι εγώ αυθαίρετα) ήδη στο νησί ως δικό μας. Δεν είναι μόνο η τέρψη που μας προσφέρεις. Είναι η μουσική παιδεία που περνάς μέσα από τη βαθυστόχαστη έρευνά σου. Κράτα το, αυτό. Γιατί με το “μπουζουκλερί λαφαγιέτ” (μπουζουξίδικο μετά μάσας) που κυριαρχεί, εσύ κρατάς και χωρίς να προδίδεις τους δημιουργούς, βάζεις μια ευπρόσδεκτα δροσερή πινελιά στο έργο τους.

Οπότε, εσύ, η Μαργαρίτα και οι άξιοι συνεργάτες σου, μην μας εγκαταλείψετε, στην ανομβρία της πανηγυρτζήδικα παιγμένης λαϊκής μουσικής. Μάλλον, έπρεπε να στήσουμε ένα μουσικό εργαστήρι στη Σαντορίνη.

Και έχει δίκιο η Εστία Πύργου που μας…σας προσφέρει. Έχουν καλό κριτήριο.

ΥΓ. Και για τον ηχολήπτη. Φίλε άψογος επαγγελματίας, μπράβο.Καθάρια μουσική και μάλιστα σε ανοιχτό χώρο!. 

 

Ολόκληρο το βίντεο θα παιχτεί (και θα ξαναπαιχτεί στο VOLCANO TV) και σε λίγες μέρες θα αναρτηθεί και στη σελίδα. Για την ώρα μια μικρή γεύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *