ΒΙΝΤΕΟ: ΜΑΡΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΑΡΒΑΝΙΤΗ

ΜΙΑ ΕΚΛΕΚΤΗ  ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ

 

 

 

Η Μαρία Αρβανίτη – Σωτηροπούλου, κατάγεται από το Μεγαλοχώρι Σαντορίνης. Κόρη εκπαιδευτικών –το Γυμνάσιο Θηρασίας, φέρει το όνομα του πατέρα της), έζησε σε πολύ μικρή ηλικία τον καταστροφικό σεισμό του 1956. Μετά έζησε στη Σύρο και αργότερα στον Πειραιά.  Ύστερα ήρθε η Ιατρική, οι φοιτητικοί αγώνες και  η κορύφωση τους στο Πολυτεχνείο.

Το εκπληκτικό με τη Μαρία Αρβανίτη – Σωτηροπούλου, είναι πως πριν τελειώσει τις σπουδές της ήταν ήδη παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών (σήμερα έχει τέσσερα). Τίποτα όμως δεν την εμπόδισε να είναι πολιτικά και κοινωνικά ενεργή, ενώ παράλληλα εργαζόταν, έγραφε λογοτεχνία αλλά και ειδικά βιβλία (έχει κάνει τη σύνοψη των ιατρικών ανακαλύψεων του δολοφονημένου αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη).

Σήμερα  είναι πρόεδρος του ελληνικού κλάδου της IPPNW, αντιπρόσωπος της ICAN στην Ελλάδα. Η ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons), είναι ένας διεθνής οργανισμός που μάχεται για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων. Φέτος, στην οργάνωση απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης.

Όμως αυτό που ξεχωρίζει, είναι η αφοσίωσή της στη Σαντορίνη. Κάθε ταξίδι της, είναι και ένα προσκύνημα στο νησί που τη γέννησε. Και κάθε τι αποτυπώνεται στα θαυμάσια γραπτά της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *