ΒΙΝΤΕΟ: Ι. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ,ΜΙΑ ΘΗΡΑΙΑ ΣΟΠΡΑΝΟ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ

 

karamolegkou_ioanna1Μια βραδιά καλοκαιριού περπατώντας προς την παραλία (περίεργος τρόπος για να ξεκινάς ένα ρεπορτάζ, αλλά για μένα, οι Νόρμαν Μέηλερ, Τρούμαν Καπότε και Χάντερ Θόμπσον υπήρξαν -ερήμην τους- δημοσιογραφικοί μου δάσκαλοι, προτιμώ την προσωπική τους προσέγγιση, στα γεγονότα που αν τα περιγράψεις αλλιώς γίνονται άνυδρα). Στη γνώριμη μου κούρμπα του δρόμου, απέναντι από τους Στάβλους, ακούω μια υπέροχη φωνή. Ευτυχώς, εκεί έχει μερικά κωνοφόρα και κρύφτηκα στις σκιές. Μερικές, νότες ή φράσεις μάλλον έβγαιναν λάθος γιατί επαναλαμβάνονταν. Και το πιάνο επέμενε. Ξανά. Το ίδιο και η φωνή. Πάλι!. Κάθε επανάληψη όμως, εμένα μου φαινόταν το ίδιο αιθέρια.

Χρονικό άλμα. Ο Επιτάφιος. Από τα σπαρακτικότερα ακούσματα, όλων των εποχών. Ρωμανός ο Μελωδός. Σχεδόν κάθε χρόνο στο Καμάρι (αλλά κάθε χρόνοσίγουρα κάπου). Και μέσα στις γεμάτες πίστη, αλλά ακατέργαστες φωνές, διακρίνω κάποια που αποδίδει με μια σπάνια καθαρότητα το “Γλυκύ μου έαρ”. Την ακολουθώ διακριτικά, σε όλη τη διάρκεια της περιφοράς.

Μετά, έμαθα το όνομά της. Ιωάννα Καραμολέγκου. Υψίφωνος. Έμαθα για τις στιβαρές σπουδές της. Την άκουσα, σε συναυλίες. Και κάποια στιγμή, ευτύχησα να της πάρω συνέντευξη. Τα υπόλοιπα, τα λέει η ίδια.

Και χρόνια της πολλά, γιατί γιόρταζε.

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *