ΒΙΝΤΕΟ: Η ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΑ

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ (ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ)

 

 

  H αλήθεια είναι, πως κατανοώ απόλυτα εκείνους που διαλέγουν να περάσουν τις γιορτινές μέρες εκτός Σαντορίνης. Πολλοί έχουν παιδιά που πρέπει επιτέλους να αλλάξουν (και να δουν!) παραστάσεις- αρκεί βέβαια να μην ξημεροβραδιάζονται στα Mall. Άλλοι, έπειτα από ένα καλοκαίρι με ένταση και ιδρώτα, θέλουν ένα κομμάτι από τον ήλιο και τη θάλασσα που τους έλειψε. Ζευγάρια, από διαφορετικούς τόπους που πρέπει επιτέλους να δουν τους γονείς και τα παιδιά τους “άλλους” παππούδες.

Πρέπει όμως να ομολογήσω, πως στις γιορτινές μέρες έκανα “διακοπές” στη Σαντορίνη. Σκιαγμένος από τις ορδές των τροχοφόρων που κατακλύζουν τους καλοκαιρινούς δρόμους, από την “πολλή συνάφεια του κόσμου”, όλο και κάτι μου ξέφευγε. Φέτος, όμως όχι. Σπρωγμένος από την άνεση της θέσης του συνοδηγού, γύρισα τη χειμερινή, μα ηλιόλουστη Σαντορίνη. Πήγα και 2-3 φορές στην Οία, που το καλοκαίρι, δεν τολμώ να πλησιάσω. Ακόμα και συνεντεύξεις έχω αναβάλει.

Και αποζημιώθηκα. Από τη μαγική “Μπλε Ώρα” όπως την αποκαλούν οι αγγλοσάξωνες. Την ώρα δηλαδή που ο ήλιος έχει δύσει και ο ορίζοντας, κάτω από ένα εκπληκτικό γαλάζιο, δημιουργεί μια υπέροχη παλέτα, μέχρι να καταλήξει, σε σκούρο μπλε. Καθώς ο ήλιο πέφτει, το θέαμα είναι συγκλονιστικό. Όμως όταν ήδη έχει γύρει στην πλευρά του άλλου ημισφαιρίου γίνεται κάτι μοναδικό. Μοναδικό!. Οι γραμμές αποκτούν απίστευτη καθαρότητα. Τα σπίτια, έχουν πια σχήμα και διαστάσεις. Και η αμφιλύκη, σκορπίζει απλόχερα, γαλήνη. Και μάλιστα, την ώρα που όλοι σχεδόν έχουν κατεβάσει τα κινητά και τις κάμερες, θεωρώντας πως το έργο τελείωσε. Κι όμως, είναι αυτή η χρωματική υπόκλιση του ορίζοντα που …ορίζει το φινάλε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *