Site icon Santonews

ΒΙΝΤΕΟ:Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΠΕΖΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΖΟΣ

ΕΝΑ ΗΠΙΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

 

 

 

 

“Περπατώ εις τον δρόμο˙ όταν ο λύκος είναι εδώ. Και τι λύκος!. Τσίγκινος και τετράτροχος. Ενίοτε σχηματίζει και αγέλη με τους «τενεκέν ένεκεν» αδελφούς.  Καραδοκεί˙ όχι στις λόχμες και τους θάμνους, αλλά σε αυτά που κατ’ ευφημισμόν ονομάζονται πεζοδρόμια. Που μόνο για πεζούς δεν είναι. Αλλά επειδή είναι πεζό, το να είσαι πεζός, μπορείς να μεταμορφωθείς σε κάτι άλλο. Σε σούπερμαν ή σπάιντερμαν, ας πούμε.

Στη ζούγκλα των τετράτροχων τενεκέδων όμως, κυκλοφορούν και άλλες ανυποψίαστες και δύσμοιρες Κοκκινοσκουφίτσες. Μαμάδες και μπαμπάδες με καροτσάκια μωρών. Άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και συχνά με ειδικά αμαξίδια. Ακόμα και η γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας, που επειδή βαρέθηκε να την περιμένει είπε να πάρει το μπαστουνάκι της και να πεταχτεί μέχρι τη γειτόνισσα ή να ανάψει ένα κεράκι στην εκκλησία.

 

Ο τενεκεδένιος λύκος όμως, ξαπλώνει ασύστολα στον μικρό χώρο και παρακολουθεί σαρδόνια το σλάλομ, της πεζότητας. Δηλαδή. Περπάτα στο πεζοδρόμιο, μετά κοίτα το δρόμο μήπως κάποιος άλλος τενεκεδένιος λύκος έχει βγει για κυνήγι, κατέβα στο δρόμο, ξανανέβα στο πεζοδρόμιο, μετά ξανακατέβα. Στο τέλος, ίσως βγεις σώος. Δεν θα μείνει όμως το ίδιο αλώβητη, η καλή σου ανατροφή. Πρέπει στο σπίτι, να μπουκωθείς με πιπέρι για να ξορκίσεις τα όσα ανοίκεια, ξεστόμισες ή έφτασες στο τσακ να ξεστομίσεις.

Αλλά η ηθική, θα είναι πάντα με το μέρος του λύκου. Που μπορεί στο φινάλε να ισχυριστεί πως βρίσκεται εκεί, όχι για ενέδρα, αλλά για να αποτρέψει δραστηριότητες ηθικά στιγματισμένες, όπως το «κάνει πεζοδρόμιο».

 

 

 

 

Exit mobile version