Site icon Santonews

ΒΙΝΤΕΟ: Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ;

Discovery Channel ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΝΟΜΙΚΟΥ

 

 

 

 

  «Η Ατλαντίδα φαίνεται να ταιριάζειμε την περιγραφή του Πλάτων», αναφέρει το Discovery Channel σε ένα δημοφιλές και πρόσφατο ντοκιμαντέρ του.

 

 

«Το μυθικό νησί περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Έλληνα συγγραφέα στα κείμενά του «Τίμαιος» και «Κριτίας», που λέγεται ότι ήταν μια ανταγωνιστική ναυτική δύναμη που πολιορκεί την «Αρχαία Αθήνα». Στην ιστορία, η Αθήνα αποκρούει την επίθεση της Ατλάντίδας».

 

 

Βρέθηκε η Ατλαντίδα; Πόλη 3.000 ετών που ανακαλύφθηκε με πίνακες που ταιριάζουν με τον λογισμό του Πλάτωνα

Για χιλιάδες χρόνια οι ιστορικοί έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην εύρεση της Ατλαντίδας και κανένας δεν ήταν επιτυχής.

 

Ωστόσο, το Discovery Channel αποκάλυψε πώς μια εκπληκτική ανακάλυψη θα μπορούσε να το αλλάξει κατά τη διάρκεια του νέου επεισοδίου του «Blowing Up History».

 

Θα χρησιμοποιήσουμε τη διεύθυνση email σας μόνο για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων. Ανατρέξτε στη Σημείωση απορρήτου για λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιώματα προστασίας δεδομένων σας.

«Μια σειρά από πολύχρωμες πέτρες διακοσμούν τις προσόψεις. Τα ερείπια προστατεύονται πλέον από στέγη υψηλής τεχνολογίας που παρέχει ελεγχόμενο εσωτερικό κλίμα.

 

«Τα ερείπια υποδηλώνουν ότι ένας πολύ εξελιγμένος πολιτισμός ανθίζει εδώ για χιλιάδες χρόνια πριν από το απότομο τέλος του».

 

Η σειρά συνεχίστηκε για να αποκαλύψει πώς το Ακρωτήρι χτυπήθηκε από ηφαιστειακή έκρηξη, όπως περιγράφεται από τον Πλάτωνα.

 

Πρόσθεσε: «Μια έκρηξη δημιουργεί ένα τεράστιο σύννεφο ύψους 20 μιλίων που εκτοξεύει τέφρα μέχρι την Αίγυπτο – 200 μίλια μακριά.

 

«Οι αρχαίοι συγγραφείς περιέγραψαν πώς το σύννεφο τέφρας βυθίζει τον κόσμο στο σκοτάδι, προκαλώντας έναν παγκόσμιο χειμώνα για δύο χρόνια».

 

 

Exit mobile version