Site icon Santonews

ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΩΡΓΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ, ΕΝΑΣ ΔΙΑΝΟΗΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΘΕΡΜΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

Ο Γιώργος (Γιώργης) Βιτώρος γεννήθηκε στο Κυπαρίσσι Τεμένους του νομού Ηρακλείου το 1948.- Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών.- Εργάστηκε ως διοικητικός υπάλληλος Ν.Π.Δ.Δ., πρώτα στο μαιευτήριο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» της Αθήνας και αργότερα στο «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» νοσοκομείο Ηρακλείου από το οποίο και συνταξιοδοτήθηκε μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας.- αντιγράφω από http://www.erotokritos.gr/.

Εκείνο που δεν αντιγράφω, είναι πως έχει μια πνευματώδη σπινθηρίζουσα προσωπικότητα, είναι διανοούμενος της λαϊκής παράδοσης και -αυτό που δεν καταλαβαίνουν κάποιοι πως είναι δείγμα ευφυίας- ένας άνθρωπος με σπάνιο χιούμορ.

Στη Σαντορίνη, έχει έλθει επανειλημμένα, προσκεκλημένος του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης “Το Αρκάδι”. Βρεθήκαμε στην εκδήλωση των μαμάδων και παιδιών για τις παιδικές χαρές. Και φυσικά, ήρθε στο στούντιο, μετά την πρόσκλησή μου. Να τον ακούς-χωρίς να μιλάς- ώρες, αυτόν τον Κρητίκαρο. Που είναι τόσο περήφανος, ώστε να κατακρίνει δριμύτατα, κάποια δήθεν αντριλίκια που δυστυχώς ενδημούν στη Μεγαλόνησο.

Exit mobile version