ΒΙΝΤΕΟ: ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΦΗΡΑ

ΜΕ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ

 

 

Μεγάλο πλήθος συνέρρευσε στα Φηρά προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η έναρξη έγινε με την Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος. Ακολούθησε ο εκπληκτικός πανηγυρικός της ημέρας που εκφώνησε ο διδάκτορας φιλολογίας και εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Γαλαίος, οποίος μετά από μια ενδελεχή εξιστόρηση της εθνεγερσίας, προέβη σε μια οξυδερκέστατη εξαγωγή συμπερασμάτων (βίντεο), κάνοντας μάλιστα μια νηφάλια προσέγγιση με το σήμερα.

Υψηλού επιπέδου, η ομιλία του Γ. Γαλαίου.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Πλατείας Σαρπάκης και εν συνεχεία η παρέλαση στην κεντρική οδό των Φηρών. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τα χορευτικά της Σταματίνας Ξιάρχου και με την καθιερωμένη δεξίωση στο Μπελλώνειο όπου (η πολύ καλή) Φιλαρμονική του Δήμου, έδωσε μια μικρή συναυλία.

 

 

 

 

 

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Kleo λέει:

    Πόσο χαίρομαι που διαμένουν και στηρίζουν και αυτό το εορταστικό γεγονός οντότητες από κάθε μέρος της χώρας, που μετοίκησαν στο νησί αναδεικνύοντας το με κάθε επιτυχημένο και πολιτισμένο τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *