ΒΙΝΤΕΟ: ΕΝΑ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ

ΚΑΝΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

 

 

ΚΑΝΑΒΑ_ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ_ΦΩΤΟΟι καρέκλες και τα τσίγκινα τραπέζια πεντακάθαρα για να υποδεχτούν τους “μουστερήδες”. Τα σακιά με τα όσπρια ανοιχτά με τις σέσουλες για να βάλουν στα χωνιά από στρατσόχαρτο ή την καφέ χαρτοσακούλα, τα φασόλια ή το φάβα για τις νοικοκυρές. Τα μισάνοιχτα σεντούκια με τα πολύτιμα αστεράκια του γλυκάνισου, να εκπέμπουν το μεθυστικό άρωμα της Μεσογείου. Οι χάλκινοι άμβυκες, αστραφτεροί και έτοιμοι για τη νέα παραγωγή. Και όλα αυτά, χωρίς την κλειστοφοβική αίσθηση που καμιά φορά αποπνέουν τα μουσεία. Με λίγα λόγια, ένα αριστούργημα.

Πρόκειται για την “Κάναβα Σαντορίνη”, μια ποτοποιία – αποσταγματοποιία που λειτουργεί από το 1974 και συνεχίζοντας την παραγωγή εξαιρετικών προϊόντων, έχει παράλληλα μετατραπεί σε θησαυροφυλάκιο, αναμνήσεων, αρωμάτων και στιγμιοτύπων της παλιάς καθημερινότητας.

Στην ευθεία Φηρών – Πύργου, αριστερά, στο δεύτερο δρόμο από την Tui. Η “Κάναβα Σαντορίνη”, δέχεται καθημερινά επισκέπτες Η “Κάναβα Σαντορίνη”, δέχεται καθημερινά επισκέπτες από 10:30-19:30.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *