Site icon Santonews

Βίντεο: Ένα καλό δείγμα οργανωμένης και άμεσα επεμβατικής Πολιτικής Προστασίας

 

 

 

Ο δρόμος μεταξύ της εκκλησίας και του Αγίου Νεκταρίου και των Στάβλων στο Καμάρι, ήταν πάντα προβληματικός. Λόγω της μικρής κατωφερούς κλίσης του οδοστρώματος και των προσχωμάτων ανάσχεσης σε κάθε βροχή δημιουργείται μια μικρή λίμνη. Ειδικά, όταν το ύψος βροχόπτωσης είναι αρκετό, η απορροή των νερών είναι αργή. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος από τα διερχόμενα οχήματα, αλλά και πλημμύρας στα παρακείμενα σπίτια.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού υετού, η στάθμη της «λίμνης» στην άσφαλτο, ανέβηκε, απλώθηκε σε μήκος και απειλούσε να εισβάλει στα υπόγεια κατοικιών. Άρκεσε μόνο ένα τηλεφώνημα στον -άμισθο- Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας κ. Δαμίγο Νικόλαο και ο μηχανισμός έγκαιρης αντιμετώπισης τέθηκε αυτοστιγμί σε λειτουργία. Ενημερώθηκε άμεσα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καμαρίου κ. Διονύσης Βαμβακούσης και σε συνεννόηση με την ΔΕΥΑΘ, έφερε χωματουργικό μηχάνημα που έκανε διάνοιξη ενός μικρού χαντακιού απορροής, λύνοντας το πρόβλημα.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, πως από τη στιγμή της ενημέρωσης, μέχρι την επέμβαση χρειάστηκαν 19(!) μόλις λεπτά. Ολόκληρη η διαδικασία από την ειδοποίηση, μέχρι την αποκατάσταση, κράτησε 26 λεπτά.

Ο Πρόεδρος της Επισκοπής Γωνιάς (Καμαρίου) επέβλεψε την παρέμβαση και ο έμπειρος χειριστής του χωματουργικού δημιούργησε την τομή στο σωστό σημείο, επιλύοντας το πρόβλημα. Όπως είπε ο κ. Βαμβακούσης, εκτός από την άμεση σωστική παρέμβαση, θα δρομολογηθεί και μόνιμη λύση για το συγκεκριμένο σημείο.

 

Το ουσιαστικό όμως είναι, πως υπάρχει οργανωμένη και άμεσα επεμβατική Πολιτική Προστασία με σοβαρό επιχειρησιακό υπεύθυνο και πως οι Πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια, αποδεικνύουν την αναντίρρητη χρησιμότητά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version