Site icon Santonews

ΒΙΝΤΕΟ: ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΣΑΡΙΑ -ΚΑΜΑΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΘΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ & ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗ ΣΕΠΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ

 

 

 

 Καταλαβαίνεις πως οι πολίτες είναι οργισμένοι, όταν η απλή ερώτηση, “τι γίνεται με τους δρόμους;”, έχει μια χροιά τόσο επιθετική που σου αποδίδει ευθύνη. Φυσικά, δεν εννοούν πως θα πρέπει να πιάσεις έναν γκασμά και να φτιάξεις το δρόμο. Ζητούν να πιέσεις, περισσότερο μπας και αυτό το επικίνδυνο αίσχος διορθωθεί. Σιγά την πίεση που μπορείς να ασκήσεις!.

Αλλά και ποιόν να πιέσεις;. Τον έπαρχο, που εκφράζει το παράπονό του, επειδή δεν λέμε “ένα μπράβο” στον ίδιο και την Περιφέρεια που θυμούνται κατά που πέφτει το νησί κοιτάζοντάς το από διαστημική απόσταση ;. Τον Περιφερειάρχη με τα  πανηγυρικά δελτία τύπου, που τον λιβανίζουν επισυνάπτοντας και μια όλο περίσκεψη, χάρη και γοητεία, μια ανέμελα στημένη πόζα, αναγγέλλοντας με ύφος κομματάρχη της δεκαετίας του ’50 “κατόπιν ενεργειών μου”;.

Τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, που υποτίθεται πως θα συσκεπτόταν με τους τοπικούς φορείς για το αν θα συνεχιστεί το έργο της ασφαλτόστρωσης, καθώς έμπαινε χειμώνας;.  Οπότε ανέτρεξα στην Λαρισαίικη εκφορά  του συσκέπτεται ( ” συσκέπτεται”- “καλά πους μι σκέπτιται, αφού διν μι ξέρ΄”). Μάλλον έτσι είναι.

Διότι ενώ υπήρχε δυνατότητα επίστρωσης ψυχρής ασφάλτου για να ολοκληρωθεί το έργο, ο εργολάβος γύρισε στα χειμαδιά.

 

Όσο για τον σεβαστό έπαρχο (συμμερίζομαι το παράπονό του που δεν του λέμε ούτε ένα μπράβο), αφού ανήγγειλε πως πέρυσι ο εργολάβος θα ερχόταν την άνοιξη, άντε το πολύ μέχρι το Μάη, ήρθε τελικά το Φθινόπωρο. Στις αρχές του φετινού Μάρτη, εμφανίστηκε σίγουρος πως η εργολαβία, ξεκινά ξανά σε λίγες μέρες. Μετά το περυσινό κάζο βέβαια, έβαλε και έναν αστερίσκο. Για όλα λοιπόν φταίει ο εργολάβος. Ο οποίος τη δουλειά του κάνει ο άνθρωπος. Και στα χρονικά πλαίσια της προκήρυξης του εργου . Ακόμα. Βέβαια οι δικαιολογίες του τύπου: αρρώστησε ο χειριστής, δεν βρέθηκε καραβάκι μεταφοράς υλικών, δυσκολευτήκαμε να βρούμε ξενοδοχεία, δεν ειπώθηκαν από τον ίδιο. άλλοι τις είπαν.

 

Περισσότερα, άλλη στιγμή. Όσο για τον βιωματικό τρόπο κάλυψης του θέματος, κάποιες φορές καταφεύγω στον τρόπο του Χάντερ Θόμπσον και της gonzo journalism. Ακόμα και το βίντεο, αφέθηκε έτσι όπως τραβήχτηκε. Σε πραγματικό χρόνο και πραγματικές συνθήκες. Και το τρέμουλο της κάμερας, δεν είναι από Πάρκινσον, ούτε λόγω της συγκίνησης. Μόνο, 2-3 σημεία λίγων δευτερολέπτων κόπηκαν, γιατί μπορεί κάποιος να διαπίστωνε καμμιά παράβαση του ΚΟΚ, από αυτοκίνητα.  Οπότε, όσοι δεν ζαλίζεστε, δείτε το. Και μην ξεχνάτε: Αν -ο μοι γένοιτο- συμβεί κάτι εκεί λόγω του άθλιου οδοστρώματος, θα φταίει ο Σταθμάρχης.

 

Exit mobile version