ΒΙΝΤΕΟ ΑΘΗΝΙΟΣ: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΤΟ “ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ” ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΒΡΕΞΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΙ

 

 

 

Τα καλύτερα ρεπορτάζ γίνονται εν θερμώ. Όταν η εμπειρία είναι νωπή και ο συντάκτης, γράφει αδιαφορώντας για τις λέξεις που θα περιγράψει το γεγονός.

Υπάρχουν όμως και τα ρεπορτάζ που γίνονται, εν ψυχρώ, με νηφαλιότητα και σε απόσταση από το γεγονός.

Σήμερα αποφάσισα το “εν ψυχρώ”. Από το πρωί κατακλύστηκα με μηνύματα, φωτογραφίες και άφθονο οπτικό υλικό. Κατακλύστηκαν επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Οπότε το συμβάν (αγαπημένη λέξη του Δημάρχου μάλλον), είχε ήδη…συμβεί.

Τα προμηνύματα από χτες. Πολλοί ξενοδόχοι, έψαχναν απελπισμένα για έξτρα δωμάτια, επειδή λόγω της ακινησία των πλοίων, οι διαμένοντες πελάτες δεν μπορούσαν να φύγουν και οι ερχόμενοι με πτήσεις, δεν είχαν που να μείνουν. Πολλοί ζητούσαν και τα λεφτά τους πίσω.

Και έρχεται η σημερινή μέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2018, για να αποδείξει πόσο γυμνό έχουν αφήσει το νησί (κάποιοι). Με μια προβλήτα εν λειτουργία και με πολλούς καθυστερημένους τουρίστες, όλοι έσπευδαν για το πλοίο (δεν υπήρχε δυνατότητα για ταυτόχρονες αφίξεις, ώστε να διαμοιραστούν έγκαιρα!). Αποτέλεσμα;. Θα το δείτε στο οπτικό υλικό που θα αναρτηθεί. Δεν περιγράφω άλλο, λέμε.

Πρέπει όμως -μέρες που είναι- να πω ποιός φταίει.

Α. Ο κακός καιρός (ελπίζω πως γλίτωσα την πιθανή φάπα από τους ιθύνοντες).

Β. Ο κακός μας ο καιρός (εδώ, μάλλον οριακά γλιτώνω τη φάπα).

Γ. Ο Υπερκορεσμός του νησιού (αυτό είναι “γλύψιμο” προς τον Δήμαρχο, μπας και πάρω κανένα τενεκεδένιο παράσημο).

Δ. Μα κι εσείς πια τι θέτε κι έρχεστε στη Σαντορίνη; (εδώ ενίσχυσα τις πιθανότητες για παράσημο, αλλά διακινδυνεύω μούντζες).

Επειδή όμως το τεστ είναι πολλαπλής επιλογής (multiple choice), σας δίνω και εναλλακτικούς φταίχτες:

1α. Φταίει η πρώην γκόμενα που σας παράτησε. (Για κυρίους).

1β. Φταίει η ρουφιάνα που σας έφαγε το γκόμενο. (Για κυρίες).

1γ. Φταίει αυτή η τσαπερδόνα η γειτόνισσα που απλώνει επιδεικτικά τα δαντελωτά στριγγάκια της για να σας δείξει πως έχει πλούσιο γκόμενο και έντονη ερωτική ζωή.

1δ. Φταίει το γνωστό κάθαρμα, ο Χατζηπετρής.

Ποιος δεν φταίει;

Ι. Ο Δήμαρχος.

ΙΙ. Ο ένδοξος Θαλασοκράτορας (και δεινός στις μπούφλες) που κατάφερε να έχει τον Αθηνιό τρεις σεζόν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με μια ανάπηρη προβλήτα και δάπεδο γεμάτο βαθιές και επικίνδυνες ρωγμές.

ΙΙΙ. Κανένας από τους Αντιδημαρχαίους, υπευθύνους για το οδικό δίκτυο και τα συναφή. Και μην φωνάζετε γιατί θα ξυπνήσει σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οπότε σε αυτήν την περίπτωση φροντίστε να φτιάξετε από έναν βαρύ γλυκό στον καθένα για να μην κατηγορηθείτε για “κατασυκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής”. (και ένα λουκουμάκι ή λίγο γλυκό νεραντζάκι μαζί, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα).

Τώρα σε ότι αφορά τα “εν θερμώ” ρεπορτάζ σας παραπέμπω στο ένα 19 Ιουλίου και στο άλλο 29 Αυγούστου. Βεβαίως τότε, άκουσα τα γνωστά “καντήλια”. Αλλά ευτυχώς σήμερα αποδείχτηκε πόσο άδικο είχα τόσα χρόνια που κάποιοι έλεγαν για κατασυκοφάντηση και εμμονή και το αρνιόμουν.

Οπότε συγγνώμη, έτσι;. Είχα άδικο. Όλα πάνε καλά. Σήμερα δεν ήταν μια μέρα που εξευτέλισε τη Σαντορίνη. Ήταν απλά Παρασκευή.

ΥΓ. Από το πολύ υλικό που πήρα, προτίμησα να χρησιμοποιήσω αυτό που μου έστειλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Λεωφορείων κ. Λουκάς Φωτεινός που μου έδωσε και την άδεια να το κάνω (και οι εικόνες είναι σχετικά ήπιες). 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *