ΒΙΝΤΕΟ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ:ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ

  ακΜε ρίζες στον ηφαιστειακό αμπελώνα της Σαντορίνης και παράδοση στην οινοποίηση που ξεκινάει από το 1952, το οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου συγκαταλέγεται στα πιο δυναμικά και γρήγορα εξελισσόμενα οινοποιεία της Σαντορίνης. Ολα τα κρασιά του έχουν διακριθεί σε σημαντικούς Διεθνείς Διαγωνισμούς Κρασιού. Το επισκέψιμο οινοποιείο έχει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις οινοποίησης, ειδικούς χώρους για οινογνωσία-γευσιγνωσία, πωλητήριο κρασιών και επιλεγμένων τοπικών προϊόντων.
Καινοτομία για το νησί είναι η ιδέα του Αρτέμη Καραμολέγκου να συνδυαστεί η εμπειρία της ξενάγησης στο οινοποιείο με γεύμα στο εστιατόριο Αρωμα Αυλής.
Η ιστορία του οινοποιείου έχει τις ρίζες της στο 1952, όταν ο παππούς Αρτέμης καλλιεργούσε τους αμπελώνες του για να φτιάξει κρασί που θα κάλυπτε τις ανάγκες της δικής του οικογένειας και στη συνέχεια θα το πουλούσε στο νησί και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος, ο εγγονός που διαδέχθηκε τον παππού και στη συνέχεια τον πατέρα του στο οινοποιείο της Εξω Γωνιάς, είναι ένας νέος άνθρωπος, δραστήριος και γεμάτος πάθος για τη δουλειά του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *