ΒΙΝΤΕΟ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΚΡΗ

ΠΑΛΙ ΔΙΑΛΕΞΕ ΣΩΣΤΑ Η “ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ”

   Υπάρχει κάτι πολύ δύσκολο, όταν γίνονται αφιερώματα σε μεγάλες φωνές του παρελθόντος. Η παγίδα να μιμηθεί ο ερμηνευτής τον τιμώμενο καλλιτέχνη. Ευτυχώς, η Στέλλα Μακρή δεν το έκανε. Τίμησε τη Μοσχολιού, χωρίς να τη μιμηθεί. Οι ερμηνείες της υποδειγματικές. Η φωνή της, αβίαστη και με ένα λαϊκότροπο στοιχείο που σπάνια συναντάς. Δεν φλερτάρει με το “λαμέ της πίστας”, ούτε πέφτει στην παγίδα του ντε και καλά έντεχνου. Είναι δική της και έχει μια ευδιάκριτη και ευπρόσδεκτη καλλιέργεια.

Είχε βέβαια μαζί της και καλούς μουσικούς. Με πρώτο το Μανώλη Φύτρο ( πόσο φοβάμαι μη σπαταληθεί αυτό το σπάνιο ταλέντο!). Μουσικός ολκής!.

Όσο για τον κόσμο;. Έδειξε πως διψάει για καλή μουσική. Πως έχει ανάγκη τις αναμνήσεις. Ότι χρειάζεται τους καλλιτέχνες που θα τον σεβαστούν χωρίς εκνευριστικά αλλά “ξεσηκωτικά” βιρτουαζιτέ και ανούσιες επιδείξεις δεξιοτεχνίας. Δεν χρειάζεται δεξιοτεχνία. Τέχνη χρειάζεται.

Και η Εστία του Πύργου, πέτυχε με αυτό το μουσικό τετραήμερο, όλους αυτούς τους στόχους. Με τη συναυλία της Στέλλας Μακρή (που επιπρόσθετα έχει και το ταλέντο της εξαιρετικής σκηνικής παρουσίας), ολοκλήρωσε έναν κύκλο ουσιαστικού μουσικού πολιτισμού. Στον οποίο, μάλλον πρέπει να ποντάρει ξανά. Και ξανά.

YΓ. Για τα προβλήματα του ήχου, ευθύνεται αποκλειστικά το ερασιτεχνικό καμεράκι που κατέγραψε αυτήν όμορφη βραδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *