ΒΙΝΤΕΟ: Α. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΤΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ, ΧΑΛΚΟΧΡΩΜΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΣΕ ΕΝΑ “ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ” ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

 

 

  arvanitis_megalochoriΥπάρχουν πολλοί προσδιορισμοί που μπορείς να δώσεις, στο Οινοποιείο, του Αντώνη Αρβανίτη, στο Μεγαλοχώρι. Παραδοσιακό;. Σίγουρα!. Αλλά με μια διαφορά· αυτό είναι κάτι που δεν το κραυγάζει. Δεν σε αναγκάζει να το δεις. Περισσότερο το νιώθεις. Από τη στιγμή, που θα διαβείς την τεράστια παλιομοδίτικη πόρτα, σε αγκαλάζει μια αίσθηση χειροποίητου. Όχι τυχαία. Ο Αντώνης Αρβανίτης, είναι ταυτόχρονα κι ένας από τους τελευταίους μεγάλους μάστορες του βοτσαλωτού στη Σαντορίνη. Αλλά γι αυτό, του χρωστάμε, μια άλλη παρουσίαση.

Έπειτα, είναι εκείνη η ανυπόκριτη φιλοξενία από τον ίδιο και την ευγενέστατη συζυγό του. Τους βλέπεις και το αντιλαμβάνεσαι. Όλα γύρω τους ταιριάζουν.

Κι έπειτα, ο Οινοτουρισμός. Ο οποίος στον κ. Αρβανίτη, έχει άλλη έννοια. “Έρχεται όποιος θέλει, δοκιμάζει το κρασάκι ή το βινσάντο κι άμα θέλει αγοράζει κανένα μπουκάλι”.

΄Ετσι; Η επίσκεψη και η δοκιμή, χωρίς χρέωση;”.

Εεεε…. το κέρασμα… το θεωρώ λίγο ντροπή να κρατήσω λεφτά, από το κέρασμα”.

Το άλλο, το μεγάλο, φανερό… μυστικό του Οινοποιείου, είναι πως μόνο αυτό δεν ενέδωσε, στις σειρήνες της νέας οινοποίησης. Στο λένε όλοι στη Σαντορίνη: Αν θέλεις να γευτείς το κρασί που πίνανε παλιά οι σαντορινιοί, μόνο στου Αρβανίτη, στο Μεγαλοχώρι.

Δηλαδή τι;. Μόνος του σκαλίζει, μόνος του κλαδεύει, μόνος του ξεβοτανίζει τα δικά του αμπέλια. Και κυρίως!. Βεντέμα, σε προχωρημένο στάδιο ωριμότητας. Υψηλόβαθμο και χαλκόχρυσο στο χρώμα. Τα υπόλοιπα, ακούστε τα στην κάμερα. Με μια παρατήρηση: Μην περάσετε από εκεί χωρίς να πάρετε το φανταστικό “Λεμονσάντο”. Από τα καλύτερα και πιο αγνά χωνευτικά λικέρ, καθώς και τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού, που δημιουργεί η φιλόξενη, χαμογελαστή και χρυσοχέρα, σύζυγός του.

 

Save

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Ανδρέας λέει:

    Ο Αντωνης, πραγματικά, εκπροσωπεί την παλιά αγνή Σαντορινη. Παράλληλα στη “ζωή του ώρισε να φυλάγει Θερμοπύλες”. Αμφιβάλλω αν συμπληρώνονται μαζί του οι 300 στη Σαντορίνη του σήμερα….
    Με ιδιαίτερη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη προς τον Αντώνη Αρβανίτη
    Ανδρέας Μεταξάς
    Εκ Κρήτης ορμώμενος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *