Site icon Santonews

VINSANTO: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ EXAMINER ΣΤΑ VINSANTO THΣ CANNAVA ROUSSOS

 

 
“Η Ελλάδα, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές στην ιστορία του κρασιού”, γράφει στη διεθνή ιστοσελίδα “Examiner” ο οινογνώστης Richard DiGiacomo, κάνοντας την εισαγωγή για τα κρασιά, που πρωταγωνιστούν στη μέρα των ερωτευμένων. Το ελληνικό νησί της Σαντορίνης είναι το νησί των εραστών και είναι ο προορισμός σε πολλά ταξίδια του μέλιτος. Ασβεστωμένα κτίρια, μπλε θάλασσες, φρέσκο ψάρι και άφθονο καλό κρασί, το χαρακτηρίζουν, αναφέρει, για να εστιάσει στη συνέχεια στις δημιουργίες Vinsanto, της Canava Roussos, σημειώνοντας :

 

“ Το Vinsanto είναι ένα ιδιαίτερο κρασί που γίνεται στη Σαντορίνη. Κατασκευασμένο από γηγενείς ποικιλίες, το σταφύλι είναι διαλεγμένο σο χέρι και στη συνέχεια αφυδατώνεται απλωμένο σε ψάθες πριν πατηθεί και οινοποιηθεί, ενώ προτού δοθεί στην αγορά αφήνεται να παλαιώνει. Είναι ένα γλυκό κρασί που ταιριάζει ιδανικά για τη μέρα των ερωτευμένων, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου”.
Οι προτιμήσεις του Richard DiGiacomo:

 

 

“Vinsanto Κάναβα, Ρούσσος, 2008. Έχει μια διαυγή χαλκόχρωμη απόχρωση στο ποτήρι .Η πλούσια μύτη είναι γεμάτη με σταφίδες, σύκα, μέλι και παλαιότητα. Το καθαρό στόμα αντανακλά τη μύτη, αλλά έχει κάποια ωραία οξύτητα εσπεριδοειδών για να εξισορροπήσει τις γλυκές νότες. Συνδυάζεται ιδανικά με αποξηραμένα φρούτα και επιδόρπια, αλλά λειτουργεί επίσης με αλμυρά πιάτα που έχουν έναν υπαινιγμό της γλυκύτητας. Είναι ένα μείγμα από 75% Ασύρτικο της Σαντορίνης, 15% Αθήρι και το 10% Αηδάνι. Το κρασί ωριμάζει για 24 μήνες σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια πριν εμφιαλωθεί.

Vinsanto, Σαντορίνη, 2007 έχει ελαφρώς θολό χρώμα, στην παλέτα του κοκκινωπού και του καφέ. Η μύτη έχει μια νύξη εσπεριδοειδών με ισχυρή δόση σταφίδας, μελιού και ξηρών σύκων. Στον ουρανίσκο δίνει μια κολλώδη παρουσία αποξηραμένων φρούτων που ενισχύεται από την τραγανή αίσθηση του λεμονιού και των εσπεριδοειδών . […] είναι ένα μείγμα από 85% Ασύρτικο και 15% Αηδάνι. Το Vinsanto, Σαντορίνη, 2007 είναι παλαιωμένο για 8 χρόνια σε δρύινα βαρέλια […] Απολαύστε το Vinsanto 2007 και το Vinsanto Κάναβα, Ρούσσος, 2008 και γευτείτε τον ρομαντισμό της γης της αγάπης και της Σαντορίνης. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θα είναι ποτέ τόσο γλυκιά!”.

 

ΠΗΓΗ: ΕΧΑΜΙNER

Exit mobile version