ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΜΗΛΟ

ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

 

ΜΗΛΟΣ_ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ “Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), είχε συνάντηση στα Γραφεία της με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γεώργιο Πατούλη και τον Δήμαρχο της Μήλου και Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη, όπου συζητήθησαν θέματα υποδομών, κατ’ αρχάς για τον λιμένα της Μήλου και κατ’ επέκταση για όλους τους λιμένες της επικράτειας, στους οποίους προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια.
Ο κ. Δήμαρχος της Μήλου ανεφέρθη στις προωθούμενες διαδικασίες όσον αφορά την επέκταση του υπάρχοντος προβλήτα κατά 100 μέτρα, με ανάλογη εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, προκειμένου να μπορούν να παραβάλουν κρουαζιερόπλοια.
Επίσης έκανε γνωστές τις διαδικασίες όσον αφορά την τοποθέτηση 2 ναυδέτων, σε κατάλληλα σημεία του όρμου, ώστε να διευκολύνεται η παραμονή των κρουαζιεροπλοίων εκεί.
Παράλληλα ενημέρωσε για τα ακόλουθα:
1. Για τα ενδιαφέροντα που προσφέρει το νησί στους επισκέπτες, που είναι:
• Οι κατακόμβες
• Η αρχαία πόλη και το αρχαίο θέατρο.
• Τα καταφύγια.
• Τα ιαματικά λουτρά.
• Το μουσείο.
• Οι αρχαιολογικοί χώροι σημεία στα οποία ανευρέθη η Αφροδίτη της Μήλου.
• Οι πανέμορφες παραλίες.

Στη συνέχεια εγένετο αναφορά από τον κ. Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, σχετικά με τις ανάγκες γενικότερα αναβάθμισης της λιμενικής υποδομής σε όλους τους τουριστικούς λιμένες και κυρίως του νησιωτικού χώρου, προκειμένου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων και των δι’ αυτών διακινουμένων επιβατών – τουριστών, παράγων ο οποίος θα δημιουργήσει και τα κίνητρα προσέλκυσης περισσοτέρων πλοίων, προς όφελος της ευρύτερης περιοχής των λιμένων προσεγγίσεως και γενικότερα της Εθνικής Οικονομίας.
Οι εκπρόσωποι της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων:
1. Ανέφεραν στους συνομιλητές:
i. Τις προσπάθειες και τις προτάσεις που γίνονται προς τους αρμοδίους κυβερνητικούς φορείς, σχετικά με την ανάγκη διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου για την κρουαζιέρα, ιδιαίτερα στον κεντρικό και νότιο νησιωτικό χώρο, όπου και οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκότερες για τον χειμερινό τουρισμό.
ii. Τη δημιουργία Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας, που θα μπορεί να εξετάζει τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, ώστε να προωθούνται με ταχύς ρυθμούς οι διαδικασίες για τις αναγκαίες ρυθμίσεις.
iii. Την ανάγκη τήρησης σταθερής πολιτικής στις εκάστοτε νέες ρυθμίσεις, αναγκαίος παράγων για τις διαχειρίστριες εταιρείες και τους άλλους αρμοδίους φορείς του χώρου, προκειμένου για την κατάρτιση των προγραμμάτων δρομολογίων των πλοίων.
2. Εξέφρασαν την ικανοποίησή των για την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του Δημάρχου της Μήλου να υπάρξει αυτή η συνάντηση, τονίζοντας ότι, με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται οι εμπειρίες των χρηστών προς τους φορείς που διαχειρίζονται τους λιμένες, που είναι οι πάροχοι, προκειμένου για τους σωστούς σχεδιασμούς των λιμενικών έργων και την αποφυγή εσφαλμένων έργων εις βάρος της ασφαλούς εξυπηρέτησης των πλοίων στους λιμένες.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως, οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ανταλλάσσονται απόψεις και γίνονται γνωστά τα στοιχεία που αφορούν την κίνηση, καθώς και οι εξελίξεις που έχουν σχέση με τα καταρτιζόμενα από τις διαχειρίστριες εταιρείες προγράμματα δρομολογίων των πλοίων”.