ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 

Ωιετναμ_σαντορινιH Σαντορίνη, είναι όσο μια μικρή συνοικία στο Ανόι (πρωτεύουσα του Βιετνάμ) υποστηρίζει η εφημερίδα the gioidienanh.vn, σε ένα αφιέρωμά της στο νησί, το οποίο εστιάζει κυρίως στην Οία. “Η Οία είναι ένα πανέμορφο χωριό που δείχνει τη λεπτή αισθητική των κατοίκων και οι συνδυασμοί χρωμάτων είναι εξαιρετικά κομψοί. ε. Εδώ, εκτός από λευκό και μπλε, υπάρχουν κι άλλα λαμπρά χρώματα από απαλό κεραμιδί, ροζ μέχρι και μπεζ”, σημειώνει η συντάκτρια, που συνοδεύει το ρεπορτ΄σζ, με αρκετές φωτογραφίες.
” Η αρχιτεκτονική της Σαντρίνης, δεν ακολουθεί μια στερεότυπη γεωμετρία, επειδή ακολουθεί τις καμπύλες του τόπου”, προσθέτει. Τονίζει ακόμα πως οι κάτοικοι του νσιού ήταν υποχρεωμένοι, όχι μόνο να ακολουθήσουν τη γεωλογική ιδιομορφία, αλλά και να χρησιμοποιήσουν τα τοπικά υλικά. “Από μακριά, τα σπίτια στο χωριό της Οίας που είναι γαντζωμένα πάνω στο βράχο μοιάζουν σα ένα πολύχρωμο πίνακα ζωγραφικής”, υπογραμμίζει.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στα εστιατόριο της περιοχής, όπου εκτός από την ποιότητα της γαστρονομίας, επισημαίενται η φιλόξενη διάθεση των ιδιοκτητών και η υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από τους σερβιτόρους. “Δεν έχω δει κανέναν που να ονειρεύεται τη δουλειά του σερβιτόρου […], Αλλά εκείνοι Σαντορίνη, αγαπούν πραγματικά τη δουλειά και τη ζωή τους. Ζουν εκεί όπου γεννήθηκαν και αισθάνονται υπερήφανοι για το έργο που επιτελούν σαν προσφορά στο διάσημο νησί”.

http://www.thegioidienanh.vn/index.php?option=com_content&view=article&id=10037:nhng-ngoi-lang-tren-o-santorini-&catid=43:du-lich&Itemid=56