VIDEO: ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ SAF

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ

 

 

saf Σπάνια μια εκδήλωση πετυχαίνει τόσο πολύ το στόχο της, όσο η έκθεση φωτογραφίας «Carpe Diem» που πραγματοποιήθηκε και συνεχίζεται στο Santorini Arts Factory. Ο φωτογράφος, Χριστόφορος Δουλγέρης, δεν αποτύπωσε απλά τα απομεινάρια των εργοστασίων τομάτας στη Σαντορίνη, αλλά «έπιασε» τον ανεπαίσθητο κραδασμό του παρελθόντος και της ζωής που έσφυζαν, στις «40 τοματένιες μέρες της Σαντορίνης».

Ο χώρος που φιλοξενήθηκε, το παλιό εργοστάσιο τομάτας Νομικού, δηλαδή που έχει μετατραπεί σε εμβληματικό χώρο τέχνης και πολιτιστικό καύχημα του νησιού, ήταν ιδανικός. Με μια μικρή βόλτα, στο παρακείμενο Μουσείο Τομάτας, η εμπειρία ολοκληρωνόταν.

Το σημαντικότερο όμως, ήταν η παρουσία των πρωταγωνιστών εκείνης της εποχής. Υπέργηροι, οι περισσότεροι. Αγρότες, «κεναδόροι», μεταφορείς, θερμαστές, λιπαντές, ήταν εκεί. Και ήταν τόσο συγκινητικό να βλέπεις τον τρόπο που αντιμετώπιζαν το παλιό τους «αφεντικό», που τον θυμούνταν ως νεαρότατο εργαζόμενο εκεί. Μια ανυπόκριτη αγάπη, που φαινόταν ότι όλοι εκείνοι, ήταν κυριολεκτικά μια οικογένεια. Χωρίς, αμφιβολία. Τα πλάνα που θα δείτε, είναι χαρακτηριστικά.

Αλλά, τα υπόλοιπα, στο βίντεο. Οικοδεσπότες της έκθεσης, ήταν οι Ιδρυτές και αιμοδότες του SAF Πέτρος και Βάνι Νομικού που υποδέχτηκαν, μεταξύ άλλων:

Τον Δήμαρχο Θήρας κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο.

Την Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής κ. Κλαίρη Παλυβού, τον Πρόεδρο της Εστίας Πύργου κ. Μάκη Ζώρζο, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλία Πελέκη, τους Υπευθύνους του Μπελλωνείου Πολιτιστικού Κέντρου, τον Πολιτευτή Κυκλάδων και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα και άλλους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *