VEDEMA-ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2013: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

vedemaVEDEMA-ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2013: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

  Μια από τις πιο σημαντικές συνεισφορές στο φετινό «Έτος Γαστρονομίας» που έχει ορίσει ότι θα είναι το 2013 ο Δήμος Θήρας, πραγματοποιεί το πολυτελές ξενοδοχείο Vedema Resort, στο Μεγαλοχώρι. Εμβαθύνοντας όσο λίγοι στο ζήτημα, το ξενοδοχείο δεν περιορίζεται στην παρουσίαση ή ανανέωση παραδοσιακών γεύσεων και συνταγών, αλλά πραγματοποιεί ταυτόχρονα μια ενδιαφέρουσα αναγωγή και σύνδεση της γευστικής κουλτούρας με τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα.

  Τον ξεχωριστό τόνο δίνει η παρουσία του Παναγιώτη Σαϊνατούδη, του ανθρώπου που από το 1995 έχει επιδοθεί στην τιτάνια προσπάθεια της ανεύρεσης και διάδοσης ελληνικών γηγενών ποικιλιών, δημιουργώντας την πολυβραβευμένη εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι» (βελανιδιά στα ποντιακά) με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα τα οποία έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Ο κ. Σαϊνατούδης και οι συνεργάτες του, θα διανείμουν αυθεντικούς σπόρους τοπικών προϊόντων, ενώ θα προηγηθεί σεμινάριο με τίτλο «Χέρι με χέρι, από τη μια γενιά στην άλλη». Το ίδιο βράδυ, θα προσφερθεί δείπνο στο εστιατόριο Pergola από έναν πλούσιο σε τοπικά εδέσματα μπουφέ, παρασκευασμένα από τον τοπικό σύλλογο γυναικών.

 

O ιδρυτής της Κοινότητας Πελίτι

O ιδρυτής της Κοινότητας Πελίτι

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

 

  Το Vedema Resort αναζητά συνταγές του παρελθόντος και

συμμετέχει στην γαστρονομική εξέλιξη της Σαντορίνης με καινοτομία και ταλέντο

 

Το διακεκριμένο θέρετρο, μέλους της Starwood, Luxury Collection Hotels & Resorts

σηματοδοτεί το 2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη,

προβάλλοντας μοναδικά τοπικά προϊόντα, μαθήματα μαγειρικής

και πρωτοβουλίες σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη της συνειδητότητας.

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (Ιούνιος 22, 2013) – Εάν τύχει να επισκεφτείτε τον απόλυτο μεσογειακό γαστρονομικό προορισμό, που είναι η Σαντορίνη μεταξύ τώρα και 7 Ιουλίου, φροντίστε να δοκιμάσετε ένα υπέροχο γεύμα δίπλα στην πισίνα ή ένα ατμοσφαιρικό μεσαιωνικό δείπνο κάτω από τα αστέρια στο Vedema Resort, μέλος της  Luxury Collection Hotels & Resorts, και να συμμετέχετε στον εορτασμό γαστρονομίας του νησιού.

  Μεταξύ 22 Ιουνίου και 7 Ιουλίου, το διακεκριμένο θέρετρο – που γιορτάζει την 20η επέτειο του – συμμετέχει στην διοργάνωση  Σαντορίνη 2013 Έτος Γαστρονομίας με μαθήματα μαγειρικής, ελκυστικά μενού, εκδήλωση ανταλλαγής σπόρων και αναζωογονητικές θεραπείες spa, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων.

Το καλοκαίρι του 2013, το Vedema Resort –  στο μεσαιωνικό χωριό Μεγαλοχώρι – θα μελετήσει την εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης της Σαντορίνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, για να αποκαλύψει την μοναδικότητα των προϊόντων του νησιού – με εκκίνηση τα μικρής κλίμακας εκτρεφόμενα λαχανικά, φρούτα και όσπρια και κατάληξη τον λευκό, αρωματικό, και διεθνώς βραβευμένο οίνο.

  Εμπνευσμένη από ξεχασμένες συνταγές από τον αρχαϊκό οικισμό του Ακρωτηρίου, η executive chef του Vedema Resort, Μελίνα Χωματά έχει σχεδιάσει μία αποκλειστική σειρά από καινοτόμα νέα πίατα για μεσημεριανό και δείπνο με βάση τα μοναδικά προϊόντα του νησιού που προέρχονται από το κτήμα του Vedema ή τοπικούς παραγωγούς και η καλλιεργεία τους είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική των μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την αληθινή ιστορία «100-Mile Diet» .

 

Αυτά τα ειδικά σχεδιασμένα πιάτα, με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, εναλλάσονται καθημερινά και προσφέρονται πρόσθετα στα ήδη υπάρχοντα μενού των εστιατορίων. Συνοδευόμενα από μία πλούσια λίστα τοπικά παραγόμενων κρασιών, είναι διαθέσιμα για μεσημεριανό γεύμα στην χαλαρή ατμόσφαιρα του εστιατορίου Pergola και για δείπνο στο εστιατόριο Vinsanto, έναν ήσυχο και κομψό προορισμό για δείπνο στη Σαντορίνη. Οι λάτρεις του φαγητού, έχουν ακόμη να ανακαλύψουν το ονειρεμένο αυτό επικούρειο θαύμα, κρυμμένο μέσα στους ηφαιστειακούς πέτρινους τοίχους ενός οινοποιείου 400 ετών.

 

  Η chef Μελίνα Χωματά έχει δημιουργήσει με ιδιαίτερη προσοχή μενού πέντε πιάτων καθένα από τα οποία θα επικεντρωθεί εναλλάξ στη φημισμένη φάβα της Σαντορίνης, στη λευκή μελιτζάνα, στα ντοματίνια, στα κολοκυθάκια, στην κάππαρη και στο γλυκό κρασί Vinsanto.  Στα πιάτα που ξεχωρίζουν βρίσκεται το « Χταπόδι πλοκάμι με Ασύρτικο κρασί και σαλάτα με αμύγδαλα και σκόρδο» – μία αυθεντική εκπροσώπηση των Μεσογειακών γεύσεων. Την απόδειξη ότι η απλότητα βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο της γαστρονομιας αποτελεί και η « Σούπα φάβας με Σαντορινιά φυστίκια και κρασί Vinsanto».

Ο sommelier του ξενοδοχείου, θα διεξάγει καθημερινά μαθήματα οινογνωσίας στο δροσερό κελάρι, Canava Wine Bar, ενώ ιδιαίτερα δελεαστική θα είναι μία ειδικά σχεδιασμένη λίστα με κοκτέιλ από τοπικά βότανα και άλλα προϊόντα της περιοχής.

Για τους λάτρεις της κουζίνας, με ενδιαφέρον στις τοπικές συνταγές, θα προσφέρονται καθημερινά μαθήματα μαγειρικής στην κουζίνα του εστιατορίου Vinsanto μεταξύ 11:00 – 14:00.

Στις 22 Ιουνίου, το Vedema φιλοξενεί ένα ενημερωτικό σεμινάριο με τίτλο “Χέρι με χέρι, από τη μια γενιά στην άλλη», στην οποία ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Πελίτι, θα μιλήσει για τη σημασία της συλλογής, διατήρησης και διάδοσης των τοπικών σπόρων. Εκείνος και η ομάδα του θα διανείμουν σπόρους παραδοσιακών προϊόντων της Σαντορίνης στους παρευρισκόμενους του σεμιναρίου.  Το ίδιο βράδυ, θα προσφερθεί δείπνο στο εστιατόριο Pergola από έναν πλούσιο σε τοπικά εδέσματα μπουφέ, παρασκευασμένα από τον τοπικό σύλλογο γυναικών.

  Την ίδια περίοδο, η έμπειρη ομάδα στο Asian Spa του Vedema Resort θα είναι έτοιμη να περιποιηθεί τους επισκέπτες με μια αποκλειστική σειρά από θεραπείες ομορφιάς και ευεξίας, όπως ένα απίστευτα χαλαρωτικό μασάζ με μέλι και μία εκθαμβωτική μάσκα προσώπου με γιαούρτι και αγγούρι.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την απόλαυση της τοπικής κουζίνας στον τόπο προέλευσης της και  εκείνοι που θα επιλέξουν το Vedema αυτό το καλοκαίρι θα καταλάβουν γιατί η απλή αλλά εκλεπτυσμένη γαστρονομική παράδοση της Σαντορίνης έχει ταξιδέψει πέρα από την άκρη του βράχου της καλντέρας σε γαστρονομικές πρωτεύουσες όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και η Μελβούρνη. 

Αναγνωρισμένο από τους αναγνώστες του περιοδικού Travel + Leisure ως ένα από τα 500 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2013, το Vedema Resort αποτελείται από 45 ευρύχωρες, πολυτελώς εξοπλισμένες σουίτες και βίλες και προσφέρει υπηρεσίες όπως spa, πισίνα, τζακούζι, γυμναστήριο, ιδιωτική παραλία με μαύρη άμμο, boutique και ελικοδρόμιο.

Τιμές από € 246. Ειδική προσφορά για κρατήσεις μεταξύ 15 Μαΐου και  30 Σεπτεμβρίου: στις έξι διανυκτερεύσεις η έβδομη νύχτα δωρεάν.

 

  Vedema Resort, μέλος των Luxury Collection Hotels & Resorts, Σαντορίνη
Χτισμένο γύρω από ένα κελάρι 400-ετών,το Vedema, μέλος της Luxury Collection,διατηρεί την παράδοση ενός κλασικού ελληνικού χωριού. Βρίσκεται στη μέση ενός σμαραγδένιου αμπελώνα, με θέα τις διάσημες παραλίες της Σαντορίνης. Χτισμένο  σε παραδοσιακό λευκόασβεστωμένο κυκλαδίτικο στιλ,οι 45 σουίτες του που θυμίζουν χωριό, βυθίζουν τους επισκέπτες του στην εκλεπτυσμένη, χαλαρή φιλοσοφία που αιχμαλωτίζει την Σαντορίνη. Όλα διαθέτουν θέα στην θάλασσα, το χωριό, ή στους αμπελώνες, κάποια απο αυτά έχουν ιδιωτικό τζακούζι και πισίνες. Το λαμπερό χρώμα και το διακριτικό εσωτερικό υποδέχεται τους πελάτες με το γνωστό κυκλαδίτικο στιλ. Όλα τα οικήματα περιλαμβάνουν ένα υπνοδωμάτιο, χώρο καθιστικού και ευρύχωρο μαρμάρινο μπάνιο. Οι επιλογές φαγητού στο Vedema Resort  περιλαμβάνουν ένα ατμοσφαιρικό κελάρι 400 ετών, και ένα εστιατόριο- μπάρ δίπλα στην κεντρική πισίνα. Το σπα, προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν στα χέρια των ειδικών. Θεραπευτικά μασάζ και θεραπείες σώματοςμε αρχαίες μεθόδους βοηθούν έτσι ώστε ότι οι επισκέπτες να νοιώθουν  πλήρως ανανεωμένοι. Το Vedema Resort, μπορεί απλά να είναι ένα εξαιρετικό καταφύγιο, στο οποίο θα νιώσετε σαν στον παράδεισο.