Site icon Santonews

ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΟΣ ΗΜΟΥΝΑ, ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΕΒΟΣΚΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

 

Ούτε χιούμορ, δεν μπορείς πια να κάνεις. Ούτε το παλιό σύνθημα των αναρχικών για τον “ σκύλο -τον Ραν-Ταν- Πλαν”, να αρθρώσεις ρυθμικά. Ένα λιμάνι, εγκαταλελειμμένο στην “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” για ένα χρόνο. Και καλά για τους επιβάτες. Αυτό το εμπεδώσαμε. Τα φορτία;. Τα επικίνδυνα υλικά;. Αυτά φορτοεκφορτώνονται σε σωστό ρυθμό;. Στην ώρα τους;. Ώρα Σαντορίνης, μάλλον.

Λεξιλογικά, μιλώντας: “τσομπανάκος ήμουνα, προβατάκια, έβοσκα”. Όπου προβατάκια σύμφωνα με το έγκυρο ΛΚΝ, είναι επίσης και “οι λευκοί αφροί που σχηματίζονται στην κορυφή των κυμάτων (όταν φυσάει δυνατός αέρας): “Σήμερα η θάλασσα έχει προβατάκια”.

Οπότε;. Γιατί απορείτε, για τον τίτλο;. Δείτε τι συζητάμε, ένα χρόνο μετά την καταστροφή. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Που μάλλον έχει λάθος έμβλημα. Όχι άγκυρα, αλλά την αθάνατη ελληνική γκλίτσα έπρεπε να έχει. Και κάποιοι, δεν αρκούνται να ξύνονται πάνω της (κατά τη λαϊκή σοφία). Απαιτούν να ξυστεί ένα ολόκληρο νησί.

Αλλά μας μένει ακόμα κάμποσο μέχρι να συμπληρώσουμε τα “εφτά χρόνια φαγούρας”. Ως τότε, κάθε τσομπανάκος, εντέλλεται, όπως βόσκει αμέριμνος τα προβατάκια του. Τα της ξηράς. Διότι, τα της θαλάσσης, δεν καταλαβαίνουν από σαλαγητό. Είναι κάτι μοβόροι γαρμπήδες, που τα σαλαγούν, ανάλογα με τα καπρίτσια τους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 04/2017 ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 239, 240 , 244 του Δ.Κ.Κ (Ν.3463/2006) και του άρθρου 67 του Ν.3852_2010 , σας καλούμε την 3η του μήνα Μαρτίου ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 10:30 σε τακτική συνεδρίαση , στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας (πρώην Κοινότητα Θήρας) για συζήτηση και λήψη απόφασης των παρακάτω θεμάτων:

  1. Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων Λιμένα Αθηνιού
  2. Έγκριση μελέτης επισκευής προβλήτας Αθηνιού
  3. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης Εγκαταστάσεων Αλιευτικού Καταφυγίου Βλυχάδας.
Exit mobile version