ΤΡΙΑ (3) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΡΑΔΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΘΗΡΑΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

 

Θηρασία- Φωτό, Μαρία Πιτσικάλη

«Ο Δήμος Θήρας επιδοτεί με ιδία δαπάνη τρία (3) επιπλέον δρομολόγια την εβδομάδα κατά τις βραδινές ώρες, τα οποία θα εκτελούνται από Οία (Αμμούδι) προς Θηρασιά.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Πέμπτη & Σάββατο από τη Ρίβα προς το Αμμούδι στις 21:50 και από το Αμμούδι προς τη Ρίβα στις 22:00, ξεκινώντας από σήμερα 10/07 και  έως τέλη Σεπτεμβρίου.

Το κόστος των δρομολογίων θα καλυφθεί με δαπάνη του Δήμου Θήρας με στόχο την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της νήσου Θηρασίας με τη Σαντορίνη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας έλαβε την απόφαση να χρηματοδοτήσει τα δρομολόγια αυτά, λαμβάνοντας υπόψη τη νησιωτικότητα, τη γεωγραφική απομόνωση της νήσου Θηρασίας από την υπόλοιπη Σαντορίνη καθώς και την κατανομή των δρομολογίων των επιδοτούμενων σκαφών, των οποίων τα δρομολόγια σταματούν στις 17:30 το απόγευμα, με αποτέλεσμα το νησί να είναι αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και να δημιουργείται κοινωνικός και οικονομικός αποκλεισμός των κατοίκων της Θηρασίας.

Σε συνέχεια των παραπάνω, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έδωσε και αυτό με τη σειρά του την έγκριση του για τα τρία επιπλέον μη επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *