“ΤΡΕΖΟΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑΦΟΥΛΙΑΡΗΣ”

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΡΖΕΝΤΑ

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

“Ήταν αλήθεια ένα όνειρο ..δεν το πιστεύετε; Nαι ήταν ένας γλυκοπικρόξινος εφιάλτης ,τι είδα; Άκουσα δεν είδα, ήμουν λέει δίπλα σε κάτι κάδους απορριμμάτων οι οποίοι είχαν μια συνομιλία μεταξύ τους ….Θεέ μου τι άκουσα θεέ μου.

Ο ένας ο μπροστινός, ο καθαρούλης σιγοτραγουδούσε , ο μεσαίος κάτι κτυπούσε αρμονικά και ο τρίτος ήταν οργιόλουστος μόλις είχε βγει από το μπάνιο μοσχοβολούσε …ήταν ο μπλε κάδος κρατούσε μια ταμπέλα … ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ .

Βέβαια ήταν μια πανδαισία αρωμάτων, χρωμάτων και ήχων θεέ μου ομορφιά μοναδική. Συζήτηση απίστευτη με προεξέχοντα τον μεσαίο που άκουσε ,διάβασε , του είπαν ..είναι ο χώρος τους στην έξω πλατεία του χωριού μου . Αεράτοι ακούνε τα πάντα , αλλά και με συνεχείς οχλήσεις προς τους διερχόμενους και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες . Τι; τα πάντα . Δέσε την σακούλα κυρία μου όχι τον σπασμένο καναπέ εδώ κύριε, όχι λάδια στον κάδο ταβερνιάρη μου , κουβέντα με Vivaldi summer σαράντα λεπτών.

Βέβαια τα άκουσα και εγώ και καλά έκαναν ..διότι μου έχουν πει να αλλάξουν θέση ..είναι μες στον Βοριά ….και δεν θέλουν επίσης να φαίνονται είναι σεμνότυφοι ,είναι ομορφονιοί είναι ,είναι …

Ο της ανακύκλωσης οργιόλουστος άκουγε ,χαμογελούσε και συμμετείχε αδιαφορώντας για τα προβλήματα των άλλων …..χαρτόκουτες περίμενε o αχόρταγος. Επίσης ήθελαν να τα πουν στον γείτονα άρχοντα τους …ρητώς και δια ροπάλου το απέτρεψα …ναι μεν αλλά φίλοι μου καδοαρπάκτες ο Καλλικράτης φρόντισε για όλα, εμείς θεσμικά όσο μπορούμε δίπλα του …μελέτη και εφαρμογή….. δίπλα στον Καλλικράτη εννοώ.. Τι μπορεί να δει και να ακούσει κάποιος στο ύπνο του θεέ μου τι επίκαιρο και ουσιώδες ήταν μοναδικό…

 

 

ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.

 

 

Εμείς ενάντια στην προσωπική αντωνυμία του εγώ…… ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ… Η πικρή αλήθεια είναι ότι επηρεάζεται ο νους, βλέποντας , διαβάζοντας και ακούγοντας την καθημερινότητα και μάλιστα εκ του αποτελέσματος πολύ .…και τελικά αβίαστα ονειροβατεί ,ονειροπολεί και ονειρεύεται . Έχοντας αυτές τις εικόνες ..άσχημες ,γλυκές , πικρές, και ανάποδες.

Αναλύοντας απαραιτήτως τα όνειρα μου σιωπώ. Δεν σας άκουσα……… μίσος ,φθόνος, εκδίκηση ;Eίπα τον πόνο μου ,είπα την σκέψη μου είπα το όνειρο μου . Και το κυριότερο δεν είναι από το ψυχογράφημα του Α.Ρ. Γκέρνυ ¨Ερωτικά γράμματα ΄΄είναι από καρδιάς αχτίδες. Αδυνατώ να κατανοήσω την εμμονή ορισμένων ότι η ανιδιοτελή προσφορά μας στο χωριό που γεννηθήκαμε μεγαλώσαμε εγκαταλείψαμε για να σταδιοδρομήσομε (32 χρόνια), επιστρέψαμε και αληθινά αγαπήσαμε και όχι μόνο εγώ αλλά και τα άλλα μέλη της “COSA NOSTRA “. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ;;;;;.

Εάν επιθυμείτε , επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του πολιτιστικού συλλόγου Εστία Πύργου και … διαβάστε. Oτι η κοινωνική προσφορά είναι έγκλημα …. θεέ μου;.  La mia offerta grimine Sociale dio??.  Η ύβρις βεβαίως είναι ποινικώς κολάσιμος πράξη …Κα ηντα να κάμομε; Yπομονή;;

Όχι φίλε-φίλη γλαφυρή η σκέψη μου το ίδιο και η γραφή μου τα υπόλοιπα στον ονειροκρίτη . Όχι το μόνο που μπορώ να δεχθώ και αφορά εμένα και εμμένω είναι ο συνδυασμός(combination) των δυο βαρομετρικών πιέσεων που δημιουργεί θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους η εάν θέλετε για τους λέκτορες της παντογνωσίας SE (south east) και Σιρόκος κατά την επικρατέστερη ..Σορόκος –σοροκάδα ναυτοθηραικά . Ο μοναδικός καιρός με εξάρσεις απεριόριστης έντασης αλλά ποτέ διάρκειας και πάντα με προειδοποίηση, ποτέ με ΜΙΣΟΣ, ποτέ μέλος της “cosa nostra”. Όπως διατυμπανίζει και ορθώς ένας γνωστός μου πολιτικοαυτοδιοικητικός άρχοντας ότι είναι τρεζόκαιρος είναι αραφουλιάρης και ναι είμαι εγώ…. Πότε όμως ; Όταν αλλάζει διεύθυνση λόγω της μορφολογίας του εδάφους και το κυριότερο όταν δεν έχουν ληφθεί τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας . Επί του προκειμένου εννοούσε εμένα και συμφωνώ απόλυτα χαμογελώντας , αυτός είμαι λέω πάλι ΕΓΩ.. Όλη αυτή η φιλοσοφικοναυτική μου ανάλυση δεν έχει σκοπό να διαφημίσει η να δυσφημήσει κάποιο ψυχολοφιλοσοφικό ινστιτούτο αλλά να μας αφυπνίσει θετικά και δημιουργικά . Όχι με υβρεολόγια και ανεπίτρεπτες εκφράσεις μέσω face Book ;Όχι ποτέ. Προσευχή και τα όνειρα θα είναι δίπλα σας κάθε βράδυ.

Τελειώνοντας με πόνο ψυχής λέω ότι η γραφή μου έχει το νόημα της διαμαρτύρησης για το κακό που ετοιμάζομε εμείς οι ενήλικοι στις αθώες νέες γενιές που έρχονται. Αυτοθέλητα φεύγω .Αφανίζομαι όρθιος ,στιβαρός και περήφανος. Αυτό και πολλά άλλα έγραψε ο Λιαντίνης …..Εμείς φίλοι όχι και ποτέ τον δρόμο που διάλεξε ο Λιαντίνης αλλά … Αγώνα Αγώνα, Αγώνα ….

 

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΙ και προσοχή στους Αγνώμονες..

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *