ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

ΟΙ 12 ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΗ;

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ο  ΝΟΤΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

 

  “Η σημερινή είδηση για το ναυάγιο σκάφους  ανοικτά της Φολεγάνδρου επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν έχει ανακτήσει κάποιο έλεγχο του Προσφυγικού -Μεταναστευτικού στο Αιγαίο αλλά συνεχίζουμε  να ανασύρουμε νεκρούς από τα νερά του Αιγαίου.

 

 

Η συνέχισης της απαράδεκτης πολιτικής της Ε.Ε  και των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της,  με επισφράγισμα τη κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας  , η επιμονή στη λογική του εγκλωβισμού, των  υπερδομών -φυλακών  και της επαναπρόωθησης των μεταναστών -προσφύγων  είναι αυτή που δίνει αέρα στα πανιά των παράνομων διακινητών με αποτέλεσμα η λίστα των νεκρών κάθε χρόνο να αυξάνεται. Μόνο ο σημερινός απολογισμός καταγράφει 19 αγνοούμενους  και 1 επιβεβαιωμένο νεκρό. Ανάμεσα στους 12 μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Σύριοι και Αιγύπτιοι, βρίσκονται 2 παιδιά 11 και 16 ετών και μια νεαρή έγκυος , όλοι τους  μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης , όπου  εκεί το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου , προσπαθεί να  τους περιθάλψει, αντιπαλεύοντας τη τραγική κατάσταση του νοσοκομείου -αποτέλεσμα του «νέου ΕΣΥ»

 

 

Χαιρετίζουμε τα άμεσα αντανακλαστικά του Σωματείου Υγειονομικών της Σαντορίνης που εξέφρασε της αλληλεγγύη του  καλώντας τους Σαντορινιούς να συνδράμουν με ρουχισμό, κουβέρτες  και είδη πρώτης ανάγκης. Η άμεση ανταπόκριση του λαού της  Σαντορίνης σε αυτό το κάλεσμα αποδεικνύει πως η κατανόηση και η πραγματική βοήθεια και αλληλεγγύη μπορεί να εκφραστεί μόνο μεταξύ των λαών .

 

 

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί την Κατάργηση της  απαράδεκτης κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής -Ένωσης -Τουρκίας , την άμεση εφαρμογή των επιτροπών Ασύλου στη Τουρκία με ευθύνη της Ε.Ε και της ΄Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Να δοθούν τώρα τα απαραίτητα έγγραφα στους μετανάστες για να μπορούν να μεταφερθούν στη χώρα προορισμού τους και να σταματήσουν οι διαδικασίες απέλασης τους που ‘έχουν ήδη ξεκινήσει για τους 12 διασωθέντες !

 

 

Καλούμε τα σωματεία  και τους φορείς του νησιού  , τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της Σαντορίνης , Έλληνες και αλλοδαπούς  να στηρίξουν τη προσπάθεια  συλλογής  ζεστού ρουχισμού, παπουτσιών και κουβερτών  και να τα παραδώσουν στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *