ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ: ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ, ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΧΕΙΟ

 

 

 

  “Είμαι γόνος οικογένειας από Εμπορείο και ζω στην Αθήνα από  9 χρονών.  Από συγγενικά πρόσωπα  έμαθα  για την αιμοδοσία που έγινε τελευταία στο νησί μας.  Ένοιωσα  πραγματική συγκίνηση όταν μου  διάβασαν τα αποτελέσματα τα ανήψια μου  και μου διάβασαν και τις επιστολές  από γιατρούς και άλλους , που είναι δημοσιευμένες στο ιντερνετ.

 

 

Όμως  χάρηκα ιδιαίτερα όταν μου διάβασαν και την επιστολή της κ. Ρένας Γρίβα , της παλιάς προέδρου της Κοινότητας , που κάθε καλοκαίρι τη συναντούσα στο χωριό και μετέφερε στους γονείς μου,  την αγωνία της για την πρόοδο του Εμπορείου. Μπράβο της που, παρά την ηλικία της, έχει ακόμη  αυτό το ενδιαφέρον για την πρόοδο και ανάπτυξη της Σαντορίνης. Είναι παράδειγμα για όλους μας και κυρίως για τα νέα παιδιά.

 

 

Με τις λίγες αυτές γραμμές θέλω να πω ένα μεγάλο εύγε σε  όλους τους συμπατριώτες μου  και βέβαια σε όλους τους αιμοδότες του νησιού μας. Είμαι βέβαιη ότι και οι γονείς μου , που αγάπησαν τη Σαντορίνη, από τον ουρανό που βρίσκονται, θα νοιώθουν περήφανοι όταν αυτή η Σαντορίνη του σεισμού και της φτώχειας,  διαθέτει με την τόση ανάπτυξή της,  ανθρώπους με ανθρωπιά και αγάπη για το διπλανό μας.

Χαίρομαι που λέω ότι είμαι  Μποριανή και Σαντορινιά.

M.ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ

ΔΑΦΝΗ- ΑΘΗΝΑ

Φωτογραφία από συνάντηση των τότε προέδρων με τους Υπουργούς Αντώνη Τρίτση, Μένιο Κουτσόγιωργα , Γ. Δημοσθενόπουλο και την τότε Νομάρχη Ελισάβετ Παπαζώη.  Από δεξιά προς αριστερά διακρίνονται  οι Μάρκος Δανέζης, Ειρήνη Σιγάλα , Χρύσανθος Ρούσσος, Στέλιος Δαμασκηνός, Νίκος  Δαμίγος ,Ρένα Γρίβα, Μάκης Βλάχος, Μαρούση Πλατή, Βαγγέλης Σιγάλας και Ιάκωβος Κορωνιός.

Πολλοί από αυτούς,  ανάμεσά τους και η κ. Ρένα Γρίβα , βοήθησαν σημαντικά  στην ίδρυση της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης το 1992 “.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *