ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΡΑΝΤΑΡ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ «ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ»

 

 

Τελικά το Ραντάρ δεν σχετίζεται με την ασφάλεια της χώρας: ένα πολλά υποσχόμενο αξιοθέατο, είναι.

Τελικά το Ραντάρ δεν σχετίζεται με την ασφάλεια της χώρας: ένα πολλά υποσχόμενο αξιοθέατο, είναι.

Μια ανακοίνωση που καταδεικνύει την “αβάσταχτη ελαφρότητα” της Πολιτείας, αποτελεί τη νέα παρέμβαση της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία για το περιβόητο ραντάρ που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από το ιστορικό μοναστήρι. Υποτίθεται πως το Ραντάρ, είναι κρίσιμο για την εθνική ασφάλεια. Απαραίτητο για το συμμαχικό σχεδιασμό (βλέπε ΝΑΤΟ). Φοβερό και τρομερό για την αποτροπή εχθρικών απειλών. Κι όμως το φωτογραφικό υλικό που παραθέτουν οι εγκαταβιούντες στον Προφήτη μοναχοί, αποδεικνύουν ότι μόνο ως χώρος μπάρμπεκιου και υπαίθριων πάρτι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα. Ασφαλώς, επειδή είναι κρίσιμο για την Εθνική, Συμμαχική και Περιφερειακή, Ασφάλεια.  (http://thesvitis.blogspot.com/2014/03/2009.html)

 

«Επιδρομή τουριστών στον αφύλακτο σταθμό Ραντάρ Θήρας δίπλα στην Μονή Προφήτη Ηλία (2009)

Μία πενταετία πέρασε από την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2009, όταν φθάνοντας στην Μονή μας από το Ιερό Μετόχιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αρχαία Θήρα, όπου είχαμε πάει για την τέλεση της εορτής, παρατηρήσαμε ότι πάνω στον αφύλακτο πυλώνα του Ραντάρ Θήρας είχαν ανέβει τρείς “θαρραλέοι” τουρίστες, οι οποίοι μόλις μας είδαν να τους φωτογραφίζουμε, έτρεξαν γρήγορα να κατέβουν κατευθυνόμενοι στις “γουρούνες” που είχαν ενοικιάσει…

 

Οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε για πρώτη φορά μετά το πέρας της πενταετίας δεν έχουν σκοπό να πλήξουν το γόητρο των Εθνικών μας Δυνάμεων στο σύνολό τους που απόλυτα εμπιστευόμαστε και χρειαζόμαστε.

 

Την κρίση περί της ανέκαθεν σωστής λειτουργίας του εν Θήρα Ραντάρ την αφήνουμε σε εσάς και στην Ελληνική Πολιτεία..».