ΤΟΥ ΚΙΤΣ Η ΜΑΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ;

 

 

Άραγε αυτό το μικρό, κομψό αμαξάκι διαθέτει εσωτερική πισίνα ή είναι λεφτά πεταμένα;.

Άραγε αυτό το μικρό, κομψό αμαξάκι διαθέτει εσωτερική πισίνα ή είναι λεφτά πεταμένα;.

Τα βλέμματα των θαμώνων της καφετέριας στο Καμάρι, στράφηκαν έκπληκτα προς το δρόμο. Δεν ήταν βόας, δεν ήταν κροταλίας, αλλά ούτε και το φιδάκι ο Διαμαντής. Ήταν μια τεράστια 8θυρη η 10θυρη λιμουζίνα, απ’ αυτές που επιβαίνουν οι πάμπλουτοι καζινόβιοι του Λας Βέγκας ή οι νεόπλουτοι Ρώσοι ολιγάρχες. Πέρασε μεγαλόπρεπα από το δρόμο και σε λίγα λεπτά επανήλθε, προκαλώντας νέο καταιγισμό σχολίων. Και ναι!. Η Σαντορίνη του «σπίτι όσο χωρείς και κάμπο όσο θωρείς», πέρασε οριστικά και αμετάκλητα στον αστερισμό της αλαζονείας του μεγέθους, στην κακογουστιά του νεοπλουτισμού και στην αμετροέπεια της επίδειξης.
Τι μπορεί να σημαίνει η παρουσία του;
1. Κάποιος πάμπλουτος άραβας, συνοδευόμενος από γνωστό έλληνα παράγοντα ενδιαφέρεται να αγοράσει τη Θύελλα Καμαρίου και έκανε μια διακριτική τσάκατις-τσούκατις κατόπτευση της περιοχής.
2. Κάποιος ρώσος ολιγάρχης τρελαμένος από τη ζήλια για το επίτευγμα του Ριμπόβλεφ που αγόρασε το Σκορπιό του Ωνάση, διαπραγματεύεται νησίδες γύρω από τη Σαντορίνη (Άνυδρο, Χριστιανά, Ασπρονήσι και γιατί όχι; Τις Καμένες).
3. Ελληνίδα ή έλληνας κριθάρ (θεσσαλική εκφορά του κριθάρι, όπως το Σταρ είναι η αντίστοιχη εκφορά για το σιτάρι), θέλησε να έρθει ινκόγκνιτο στο νησί, για να μην την /τον ανακαλύψουν οι παπαράτσι. Διότι όπως δίδαξε ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, στο «Κλεμμένο γράμμα», δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κρύψεις κάτι, από το να το εκθέσεις σε δημόσια θέα.
4. Κάποιος νεοεκλεγείς τοπικός ή δημοτικός σύμβουλος, θέλησε να δώσει μια κάποια επισημότητα στην τελετή της ενθρόνισής του.
5. Εντάξει, ομολογώ. Δικό μου είναι. Ο γράφων χρειάστηκε ένα σεμνό και διακριτικό όχημα για τις μετακινήσεις του και βρήκε το συγκεκριμένο σε τιμή ευκαιρίας.
ΥΓ. Τη φωτογραφία τράβηξε μετά από παράκλησή μου ο φίλος Δημήτρης Γκινοσάτης. Τον ευχαριστώ και του υπόσχομαι πως σε πρώτη ευκαιρία θα τον πάω μια βόλτα με το αμαξάκι.